Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία στη Βαρυμπόμπη, όπου έφτασε η φωτιά καίγοντας σπίτια.

Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα έχει στηθεί αυτήν την ώρα, καθώς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης είναι εγκλωβισμένοι πολίτες αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Στο μεταξύ, στην περιοχή Θρακομακεδόνες, αναφέρεται πως υπάρχουν και εγκλωβισμένοι πολίτες, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.

Για εγκλωβισμένους έκανε λόγο και η ΕΡΤ, που μετέδωσε ότι αυτοί βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑI, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους. Την είδηση για εγκλωβισμένους επιβεβαιώνει και το MEGA, το οποίο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Βαρυμπόμπη και μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Ενισχυμένες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη που καίει ανεξέλεγκτα οδηγώντας στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί να στήσει τείχος επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να αποσοβήσει τα χειρότερα καθώς ο φόβος όλων είναι το πύρινο μέτωπο να μπει μέσα στον αστικό ιστό, σε Βαρυμπόμπη αλλά και Θρακομακεδόνες οι οποίοι επίσης είναι προς εκκένωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή οι δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην πυρκαγιά ενισχύονται και φτάνουν τους 350 πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν σε 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης στην «μάχη» βρίσκονται 70 οχήματα. Παράλληλα, συνδράμει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για όσο διαρκεί το φως της ημέρας επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Μέσα στην πλατεία της Βαρυμπόμπης η φωτιά –  Καίγονται σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στην Βαρυμπόμπη και πλέον απειλεί κατοικημένες περιοχές, με τον δήμαρχο Αχαρνών να λέει πως οι φλόγες έφτασαν την πλατεία, ενώ πλέον έχει σταλεί και μήνυμα του 112 για εκκένωση της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες.

Μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος μετέφερε μια δραματική εικόνα από το σημείο, λέγοντας πως η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και τους κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Στο σημείο βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, έχοντας δώσει εντολή να βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός για ενίσχυση όπου χρειάζεται.

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Ανοιγοκλείνει η Εθνική Οδός προς Λαμία – Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος και Αδάμες

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα. Γι αυτό και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς.

Πριν λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το δεύτερο βρίσκεται στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στους ιππικούς ομίλους. Στς Αδάμες έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις  για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης , εφόσον χρειαστεί, ωστόσο επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται κτίσματα. Η φωτιά κατακαίει μεγάλη έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας. Μερικά εξ αυτών είναι δύσκολα προσβάσιμα. Στο σημείο τόπου έχει σπεύσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ζήτησε να γίνουν εναέριες ρίψεις σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο να προστατευτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για τεράστιο μέτωπο, ενώ προειδοποίησε ότι κοντά στη Βαρυμπόμπη, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πέρασε στην  πλατεία Βαρυμπόμπης και ζητά ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άνοιξε και πάλι  η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας,
 που είχε κλείσει νωρίτερα στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα.  Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά  μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.

Νωρίτερα έκλεισε η Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας 

Στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας κατευθύνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη Βαρυμπόμπη μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία έκλεισε  το μεσημέρι την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια, ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τον Άγιο Στέφανο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών στον ΣΚΑΪ, η φωτιά βρίσκεται στα 200 μέτρα από μοναστήρι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev, καθώς κι ένα μηχανοκίνητο τμήμα για αντιπυρικές ζώνες. Μεγάλη είναι και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook