Έντονες είναι οι αναζωπυρώσεις στις Αδάμες, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Στη δασική πυρκαγιά επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Έχουν κινητοποιηθεί και πέντε αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τέσσερα τα τρία σε ύφεση και το ένα ενεργό. Σημείωσε ότι “ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, ωστόσο -όπως είπε- η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και στα τέσσερα μέτωπα απέφερε καρπούς. Το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα μέτωπο ενεργό, είπε και προσέθεσε: “υπάρχει πολλή δουλειά στις ρεματιές. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κατά τη νύχτα έγιναν κι άλλες απομακρύνσεις και εκκενώσεις Το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, υπήρχε άπνοια και υγρασία και με τη δουλειά από τα πεζοπόρα μειώθηκαν τα μέτωπα. Τώρα το βάρος περνά στα εναέρια μέσα για να κλείσουν τα μέτωπα ώστε να πάμε σε μια οριοθέτηση της κατάστασης”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook