Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις για την περαιτέρω ενεργό συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και τη διαχείριση των πυρκαγιών.

«Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και κατόπιν οδηγιών  αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αρχικά και είπε πως αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση για την πρόληψη πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια από αέρως και από εδάφους με συνεχείς περιπολίες. 

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνονται περιπολίες από ξηράς και από αέρος με επανδρωμένα και μη μέσα.

«Ηδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης» είπε ο Κωνσταντίνος Φλώρος και συμπλήρωσε:

Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση.  Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυροπλήκτους.  
Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται  επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ  διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου  Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών. 
Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί. Διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί  και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί». 

Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί:

100 άτομα στη Βαρυμπόμπη και Λίμνη Εύβοιας

4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα στη Βαρυμπόμπη

45 εποχούμενες περίπολοι όλο το 24ωρο για πιθανές αναζωπυρώσεις στην Αττική

9 εποχούμενες περίπολοι για τη συνδρομή εκκένωσης στην Αρχαία Ολυμπία

50 άτομα για την κατάσβεση της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook