Τέσσερα είναι τα ενεργά μέτωπα στην Αττική: Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Εθνική Οδό, αυτό που κατεβαίνει προς τη Μαλακάσα και στις Αφίδνες.

Διαρκώς αναζωπυρώνεται η φωτιά στην Αττική, και συγκεκριμένα στις Αφίδνες, στο Κρυονέρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Αυτή τη στιγμή στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο Κρυονέρι καίγονται σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εθελοντής τραυματίστηκε και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Κρυονέρι, όπου επίσης καίγονται σπίτια.

Νωρίτερα εργοστάσιο στις Αφίδνες παραδόθηκε στις φλόγες και ακούγονται εκρήξεις από μέσα. Μάλιστα οι δύο από αυτές ήταν πολύ ισχυρές και ακόμα και οι Πυροσβέστες απομακρύνθηκαν. Παρανάλωμα του πυρός έγινε και αποθήκη δίπλα του.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι ανέφερε στο ΑΠΕ ότι η φωτιά βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης .

Υπενθυμίζεται ότι στους 9 ανέρχονται πλέον οι τραυματίες. Οι 5 από τους τραυματίες είναι πυροσβέστες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 2 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ.

Επίσης, στο 251 νοσηλεύεται ο Πυροσβέστης που προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά στο Κρυονέρι έπεσε σε πηγάδι.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις της φωτιάς: Εκκενώνονται Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι – Πολλές αναζωπυρώσεις

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει αναζοπυρωθεί, έχει κατέβει χαμηλά, στον κόμβο Καπανδριτίου με Πολυδένδρι. Η φορά του ανέμου στέλνει την πυρκαγιά προς την περιοχή των Αφιδνών. Ο καπνός πυκνώνει συνεχώς, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Στο ύψος των Αφιδνών στην Εθνική Οδό, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά στο Καπανδρίτι

Το 112 έστειλε SMS για να εκκενωθούν οι περιοχές Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Σφενδάλη και Μαλακάσα.

Τη νύχτα, με μήνυμα από το 112, εκκενώθηκε και το χωριό Βόθωνας προς τη Λίμνη του Μαραθώνα, ενώ αργά το βράδυ είχαν εκκενωθεί Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο στον Άγιο Στέφανο. Εκκενώθηκαν επίσης οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος. Επίσης, σε προληπτική εκκένωση της περιοχής Καλέντζι στον Μαραθώνα προχώρησε ο Δήμος, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος της περιοχής Στέργιος Τσίρκας.

Στον κόμβο Καπανδριτίου με το Πολυδένδρι βρέθηκε ο δήμαρχος Ωροπού «η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έχουμε πολύ δυνατούς ανέμους. Η φωτιά είναι στα όρια της Εθνικής Οδού. Έχουμε αναζωπύρωση μεγάλη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είναι τέσσερα τα ενεργά μέτωπα: στην Ιπποκράτειο, στην Εθνική Οδό, αυτό που κατεβαίνει προς Μαλακάσα και στις Αφίδνες», ανέφερε στο MEGA.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει τα τελευταία 24ωρα στη Βόρεια Εύβοια. Χιλιάδες στρέμματα καταπράσινης γης και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη… Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στην Ανατολική Μάνη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση των κοινοτήτων Βαθύ, Καμάρες, Κρήνη, Γέρμα, Καρέα, Κρυονέρι, Σκαμνάνι, Μυρσίνη, Κονάκια και Σιδηρόκαστρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook