Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Αττική, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι ο μεγάλος κίνδυνος, ωστόσο σε αρκετά μέτωπα υπάρχει ύφεση/

Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

Οπως είπε στον ΣΚΑΪ και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας τα βασικά μέτωπα αυτή την ώρα είναι σε Θρακομακεδόνες και σε Μαλακάσα, αν και εκεί η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.

Το βόρειο κομμάτι της φωτιάς το οποίο βρισκόταν από Ιπποκράτειο Πολιτεία έως την Μαλακάσα και Σφενδάνη βρίσκεται σε ύφεση, έχουν μείνει οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζουν της αναζωπυρώσεις και προς το παρόν επικρατεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Κρυονέρι, στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή.

Στην Πάρνηθα, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους Θρακομακεδόνες, όπου έχουν καεί σπίτια

Τη νύχτα αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Άνω Λιόσια και ανέβηκε στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους και απειλούσε να κατέβει προς Πετρούπολη.

Στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 αεροσκάφη, και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων 1 συντονιστικό.

Παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στην Αττική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook