Καλύτερη η εικόνα σήμερα στην Αττική με τις φωτιές να έχουν σβήσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πουθενά μέτωπο πλέον στην Αττική , παρά μόνο κάποιες εστίες που εμφανίζονται κάθε τόσο στην τεράστια περίμετρο, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Οι εικόνες όμως που έχει αφήσει πίσω της η καταστροφική φωτιά είναι εφιαλτικές.

Στάχτη, αποκαΐδια και καταστροφές αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που μαινόταν τις τελευταίες ημέρες στη βορειοανατολική Αττική.

Μετά την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, αλλά και την σαφώς βελτιωμένη εικόνα που υπάρχει σήμερα, οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό της επόμενης ημέρας.


Στόχος να προστατεύσουν την περιουσία που εγκατέλειψαν οι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών από τυχόν πλιάτσικο, αλλά και η προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από ενδεχόμενες απόπειρες εμπρησμών, κυρίως στα περιαστικά δάση, άλση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένα ορατό μέτωπο δεν διακρίνεται. Κάθε τόσο, στην τεράστια περίμετρο, εμφανίζονται κάποιες εστίες, όπως πριν λίγο στο Κατσιμίδι, που αντιμετωπίζονται από δυνάμεις πυρόσβεσης.

Άνοιξαν οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές της πυρκαγιάς

Η Τροχαία, λόγω της βελτιωμένης εικόνας, άνοιξε τους περισσότερους δρόμους στις περιοχές της φωτιάς. Ωστόσο κάποιοι παραμένουν κλειστοί και κάποιοι έκλεισαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο τμήμα του Κρυονερίου και η λεωφόρος Μαραθώνος προς Καλέντζι.

Οι νέες διακοπές είναι κυρίως επειδή υπάρχει έντονος καπνός κατά διαστήματα και είναι επικίνδυνη η διέλευση από τους πολίτες, αλλά και για να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι περιοχές, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Περιπολίες από αστυνομικούς και στρατό

Πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν στα παραπάνω σημεία, ενώ τη νύχτα μπήκε ενεργά στις περιπολίες και ο στρατός, για την επιτήρηση των καμένων και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται πεζοπόρα τμήματα από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί τρία ελικόπτερα. Πέραν του στρατού και της ΕΛΑΣ, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η αστυνομία επιτηρεί με ένστολες περιπολίες, αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή. Πάντως οι πολίτες δείχνουν έντονη ευαισθητοποίηση και ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία όταν διακρίνουν κάτι ύποπτο.

Εξαιτίας αυτού, έγιναν και οι τελευταίες τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς και συγκεκριμένα του 43χρονου στο Κρυονέρι προχτές, του 47χρονου χτες στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους, αλλά και σε ένα θάμνο και έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και την αλλοδαπή που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως επίσης προχθές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook