Δύσκολες ώρες για την Εύβοια – Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις – «Δεν έχουν σχέση οι ανεμογεννήτριες» λέει ο δήμαρχος

Για έβδομη ημέρα, η Εύβοια φλέγεται... .
Οι φλόγες τα ξημερώματα κύκλωσαν τις Γούβες και το Αρτεμίσιο. Αυτή την ώρα δεν φυσάει στη περιοχή, όμως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη στο βόρειο τμήμα του νησιού, αφού πάρχουν μεγάλα και μικρά ενεργά μέτωπα φωτιάς.
Στις περιοχές Γαλατσώνα, Πευκί, Γερακίου, Γούβες και Αρτεμίσιο επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Καλύτερη δείχνει η κατάσταση της φωτιάς στις Γούβες. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.
Αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στην Αγία Άννα, στα Βασιλικά, στο Ψαροπούλι, στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στους οικισμούς Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι τα δύο χωριά που δείχνουν να μπαίνουν στις προτεραιότητες των δυνάμεων καταστολής και από σήμερα το πρωί να επιχειρήσουν εκεί κατά προτεραιότητα τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής «αν περάσει από κει η φωτιά θα βρεθεί μέσα σε ένα συμπαγές δάσος το οποίο είναι δύσκολο να σβήσει και εν τέλει θα φτάσει πάνω από τα Ήλια και την Αιδηψό».
Δήμαρχος Ιστιαίας: Οι περιοχές που καίγονται δεν σχετίζονται με ανεμογεννήτριες
«Η κατάσταση με τις φωτιές έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, αφού ένα-ένα τα μέτωπα έσβησαν στην θάλασσα», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», ο Γιάννης Κοντζιάς, Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, συμπληρώνοντας ότι «η ατμόσφαιρα είναι πολύ επιβαρυμένη από τους καπνούς»
Όπως είπε ο κ. Κοντζιάς, «το θέμα είναι πως θα εξελιχθεί η φωτιά από το Πευκί έως την Ιστιαία», προσθέτοντας ότι όπως πληροφορήθηκε, «σήμερα τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν, κατά προτεραιότητα, στην περιοχή των Ελληνικών»
«Έχει δοθεί μια μεγάλη μάχη στο μέτωπο των Καματριάδων, από πυροσβέστες και κατοίκους για να ανακοπεί η φωτιά», είπε ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, λέγοντας ότι «είναι συγκινητική η στήριξη της κοινωνίας, έρχονται άνθρωποι από παντού και καταθέτουν την ψυχή τους».
Σε ότι αφορά τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι οι φωτιές στην περιοχή σχετίζονται με την πρόθεση εγκατάστασης ανεμογεννητριών, ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει «ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν δεχόμαστε να τοποθετηθούν στην περιοχή μας, για συγκεκριμένους λόγους, ανεμογεννήτριες», αποσαφηνίζοντας πάντως ότι «οι εκτάσεις στις οποίες εκδηλώθηκαν οι φωτιές, δεν έχουν να κάνουν με περιοχές για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελένη Βουλγαράκη – Φώτης Ιωαννίδης: Σε γάμο φίλων τους – Φωτογραφίες
- Ιωάννα Τούνη: “Προτιμώ άντρες που βγάζουν πιο πολλά λεφτά από εμένα”
- Σοκ στην ΕΛΑΣ: Αυτοκτόνησε αστυνομικός από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών
- Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Ενρίκε για την κόρη του – Έκλαιγαν οι δημοσιογράφοι (βίντεο)
- Μις Κόσμος 2025: Η Όπαλ Σουτσάτα Τσουάνγκσρι από την Ταϋλάνδη η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο (βίντεο)
- Aγρίνιο: Στο νοσοκομείο 65χρονη από τσίμπημα αράχνης – Της χορηγήθηκε αντίδοτο
- Γαλλία: Νύχτα χάους – Δύο νεκροί, 200 τραυματίες κατά τη διάρκεια εορτασμών για τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League – Πάνω από 550 συλλήψεις (βίντεο)
- «Στον δρόμο για το 5άρι»: Η νέα εκπομπή με τον Γιώργο Βαγιάτα στο MEGAPlay και το megatv.com
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook