Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες που ξεπήδησαν κοντά στο χωριό Αγριοβότανο, στη βόρεια Εύβοια, μετά από αναζωπύρωση.

Στο Ψαροπούλι και τα Βασιλικά οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, όπως και στα Ελληνικά, με τα μέτωπα να καίνε μέσα σε χαράδρα όπου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην Αβγαριά στην Εύβοια ξημέρωσε μια καλύτερη ημέρα, μετά από ένα 24ωρο αλλεπάλληλων μαχών με τις αναζωπυρώσεις. Ο ήλιος, μετά από μία και πλέον εβδομάδα, εμφανίστηκε και πάλι στην Εύβοια, με τα πυκνά σύννεφα καπνού που κάλυπταν το νησί να έχουν διαλυθεί.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και της νύχτας, κάτοικοι και πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ό,τι έχει μείνει άκαυτο, καλλιέργειες, αλλά και σπίτια.

Εχθές, οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στο σημείο, υπήρξαν καθοριστικές στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου.

Συνεχίζουν οι αναζωπυρώσεις

Οι πυροσβέστες και όσοι μετείχαν στην κατάσβεση, έκοψαν την πορεία της φωτιάς προς το Καστρί, τις Γούβες και την παραλιακή ζώνη Παλαιόκαστρο και Βουλίκι.

Στο Ασμήνι, μετά την απειλή του μεσημεριού χθες, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς.

Στις Καματριάδες, μπορεί οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα να έδωσαν λύσεις, όμως ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί.

Το βίντεο από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook