Με δικά τους έξοδα θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τα δύο τεστ την εβδομάδα.

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα αφορά τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στην Covid-19, όπως θα αναφέρει η ΚΥΑ, θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα, προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους. Τα τεστ θα πρέπει να είναι μοριακά ή rapid και όχι self test.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία στη χώρα θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook