Σε δύο συλλήψεις με την κατηγορία του εμπρησμού, ενός Έλληνα και μίας Ιρανής προχώρησαν αστυνομικοί στις 15 Αυγούστου.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν σε φωτιές που οι δύο συλληφθέντες φέρεται πως έβαλαν σε αστικό ιστό, ενώ οι εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ο 54χρονος φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά, όμως, τον είδε μια κάτοικος όπου κάλεσε στην Αστυνομία και πρόλαβε να σβήσει τις φλόγες.

Στη δεύτερη περίπτωση, μια 29χρονη από το Ιράν φέρεται να έβαλε φωτιά σε ξερά φύλλα στο έδαφος στην πλατεία Ελευθερίας στην περιοχή της Κουμουνδούρου. Εκείνη την ώρα, όμως, αστυνομικοί που έκαναν περιπολία τη συνέλαβαν επί τόπου.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 15-8-2021 στις περιοχές Χαϊδάρι και Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός και 29χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό (δύο περιπτώσεις).

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη αλλοδαπή που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Προστρέξαντες αστυνομικοί άμεσα την κατέσβησαν και οδήγησαν την κατηγορούμενη στο οικείο τμήμα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook