Κοινές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας για την αποτροπή πυρκαγιών
Ενισχυμένες περιπολίες σε 24ωρη βάση για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε σήμερα μικτές περιπολίες στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και γενικότερα σε περιοχές επίφοβες για να ξεσπάσουν πυρκαγιές.
“Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε ότι θα πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών”, είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.
Οι μικτές περιπολίες είναι σχέδιο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από απόψε το βράδυ θα πραγματοποιούνται πανελλαδικά (ηπειρωτική χώρα και νησιά).
Μικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς θα κινούνται από σήμερα, και τουλάχιστον για 7 ημέρες ακόμη, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό. Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμου του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.
Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, οι 13 κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση και οι 3 για εμπρησμό κατ εξακολούθηση. Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε ποινή για 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία τρίτη 18 μήνες με αναστολή.
Ολες οι Ειδήσεις
- Επιχείρηση «Θερισμός»: Πώς το ελληνικό FBI χτυπά το οργανωμένο έγκλημα στις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πάνω από 17 εκατ. ευρώ η ζημιά
- Νίκος Πολυδερόπουλος: Tώρα αν ήμουν υδραυλικός, θα είχα βγάλει λεφτά (βίντεο)
- Βρετανία: Προφυλακίστηκε 47χρονος Έλληνας για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν
- Έλενα Κρεμλίδου για την υπόθεση revenge porn: Να διώξουμε την ντροπή από τα θύματα (βίντεο)
- Ελευθερία Ελευθερίου: Σέξι πόζες σε παραλία της Λευκάδας – Φωτογραφίες& βίντεο
- «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ»: Καλεσμένος ο Νικόλας Ράπτης , αύριο Σάββατο 30/5 στις 23:00 στο ACTION24
- «Η γη της ελιάς»: Η Αλεξάνδρα φτάνει μέχρι τον Εισαγγελέα, καταγγέλλοντας τη Χριστιάνα για εμπλοκή σε κύκλωμα trafficking και ναρκωτικών
- Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, μετά από μάχη με τον καρκίνο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook