Την Κυριακή θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν.

Ο καιρός λοιπόν θα είναι αίθριος από το πρωί, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στις περισσότερες περιοχές αυτό το σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στη κεντρική Στερεά, με ενδεχόμενο να βρέξει λίγο τοπικά και στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές να εκδηλωθούν καταιγίδες. Πρόσκαιρη συννεφιά προβλέπεται το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα της Κρήτης και στην ηπειρωτική χώρα, με μικρή πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά στην κεντρική Μακεδονία. Η μέρα θα κλείσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα και ανέφελο ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 33 στη βόρεια Ελλάδα και 33-35 στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές. Στο Αιγαίο το μελτέμι θα κρατήσει πιο δροσερές τις μέγιστες σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη με 28 βαθμούς και 31-33 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι σε βόρειο βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 και πρόσκαιρα σε Κυκλάδες και Κρήτη 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ σε περιοχές πιο κοντά στην Βοιωτία νωρίς το πρωί θα βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-32 βαθμούς και θα φυσάει πολύ ισχυρός βοριάς 5-7 στα βόρεια-βορειοανατολικά τοπικά και 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Φαινόμενα που φαίνεται να επηρεάζουν το Θερμαϊκό το πρωί και πιθανόν και τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία από 24-33 και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, βόρειοι και θα στραφούν σε νοτιάδες.

Τη νέα βδομάδα οι βροχές θα είναι αρκετά περιορισμένες. Έτσι τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι στα βόρεια και δυτικά. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της χώρας σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί κατά μέσο όρο κοντά στους 34-36 βαθμούς και στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν πολύ ισχυροί 5-7 τοπικά και 8 μποφόρ, με βαθμιαία υποχώρηση το βράδυ.

Κλείνοντας, την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπική συννεφιά στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε παρόμοια επίπεδα και θα προσεγγίσει τους 34 στα βόρεια και 35-36 στις υπόλοιπες περιοχές. Το μελτέμι θα αρχίσει να υποχωρεί με ένταση 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση μέσα στη νύχτα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook