Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τη 1.30 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου Ευβοίας.

Εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθεί προληπτικά και ο οικισμός Μαρμάρι, ενώ είχε δοθεί εντολή νωρίτερα και για τους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό συνεταιρισμό Καρύστου. Πέρασε μέσα από τον Οικοδομικό συνεταιρισμό και έφτασε μέχρι την παραλία σύμφωνα με μαρτυρία τηλεθεατή του ΣΚΑΪ

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίει εντός του οικισμού Κοκκίνη ανέφερε η δημοσιογράφος του evima.gr M. Ρέτσα επικαλούμενη δήλωση του δημάρχου Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλου στο σάιτ.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η φωτιά είναι δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8-10 μποφόρ κάτι που δυσχεραίνει κατά πολύ τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/eyvoia-megali-fotia-stin-perioxi-fygias-ekkenothikan-proliptika-dyo-oikismoi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook