Φωτιά στη Φθιώτιδα: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στο Λογγίτσι

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη φωτιά που ξέσπασε στη Φθιώτιδα είχε αποτελέσματα
Οριοθετημένη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Λογγίτσι Φιώτιδας.
Η άμεση και μεγάλη όσον αφορά τα πτητικά αλλά και τις επίγειες δυνάμεις επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι έφερε αποτελέσματα.
Περίπου στις 21.00 το βράδυ η πυρκαγιά όπως μεταδίδει το lamianow.gr, τέθηκε υπό έλεγχο και το χωριό δεν κινδυνεύει πλέον.
Το χρονικό της φωτιάς που σήμανε συναγερμό
Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση ανάμεσα στο Λογγίτσι και το Νεοχώρι Φθιώτιδας.
Η φωτιά που ξέσπασε στο Λογγίτσι Φθιώτιδας εκδηλώθηκε σε δύο μέτωπα. Πυρκαγιά και στις Μικροθήβες Μαγνησίας.
Μεγάλη φωτιά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις καίει στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς στη Φθιώτιδα, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι.
Οι άνεμοι στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.
Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.
Δύο αεροσκάφη τύπου PZ, από το αεροδρόμιο της Λαμίας αρχικά και στη συνέχεια ένα ελικόπτερο και άλλα δύο Canadair από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, έπεσαν στη μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις από 50 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα.
Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο χωρίς δυνατότητα πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.
Ήδη, αυτή την ώρα προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό, ενώ την ίδια ώρα, επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μάχη, ωστόσο οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ημερίδα-σταθμός για το Υπεύθυνο Παιχνίδι από τον ΟΠΑΠ
- Νικήτας Κακλαμάνης για Βελόπουλο που αποκάλεσε «κακιά» τον Καιρίδη: Να αντιστεκόμαστε στην «κακία» ή στην «κακιά» στιγμή του εαυτού μας
- Γιώργος Γιαννιάς: Πανέτοιμος μαζί με την Ρενέ Αγέρη να γίνουν το «Simion» της διασκέδασης- Πότε κάνουν πρεμιέρα
- Δυναμική παρουσία της ΕΡΤ στη Σύνοδο της EBU Mediterranean Leadership και στο κορυφαίο συνέδριο για τη Μεσόγειο MED – Mediterranean Dialogues, στη Νάπολη της Ιταλίας
- Σώτης Βολάνης – Τζένη Κατσίγιαννη: Το viral promo βίντεο με τον Νίκο Χαρδαλιά για το Cabana!
- Δύο θανατηφόρα τροχαία με τρείς νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σε Αφίδνες και Αθηνών – Κορίνθου – “Το ένα αυτοκίνητο είχ εμπεί μέσα στο άλλο” – Βίντεο
- Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους: Η μεγάλη Ευρωπαϊκή μάχη ζωντανά στο MEGA – Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
- ΕΡΤ1: «ΤΟ ΔΙΧΤΥ» – «Θεωρίες συνωμοσίας»: Τεχνητή Νοημοσύνη, προδοσία κι ένας φόνος που ταράζει τα νερά – Παρασκευή 17.10.2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook