Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών, οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να πετούν μολότοφ και πλαστικά μπουκάλια στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών, αλλά και με την αύρα ρίψεων νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε από τις πορείες και τις συγκεντρώσεις.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Θεσσαλονίκη λόγω των πολλαπλών και παράλληλων συγκεντρώσεων, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενόψει και της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 20:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Από τις 18:00 και μετά άρχισαν να συγκεντρώνονται σε διάφορά σημεία της πόλης χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές κ.ά., με τελικό προορισμό το Βελλίδειο. Ήδη στο σημείο έχουν φτάσει αρκετοί διαδηλωτές.

Στο πλαίσιο των μέτρων για αποφυγή επεισοδίων, επί ποδός βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί. Στους δρόμους βρίσκονται 60 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στον ουρανό θα πετούν ελικόπτερα, drones και «παρατηρητές» – μυστικοί αστυνομικοί θα παρακολουθούν από ταράτσες. Επίσης, έχουν επιστρατευτεί οι «Αύρες», το ειδικό αστυνομικό όχημα εκτόξευσης νερού.

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Μικροένταση στον Λευκό Πύργο

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αρνητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οι διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Λευκού Πύργου, κινούνται με πανό και ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, και υπέρ της Μακεδονίας και της ορθοδοξίας.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της παραλιακής λεωφόρου και κατευθύνονται προς το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.
Κάποια στιγμή, στη συγκέντρωση κατά του εμβολίου σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση. Ένας διαδηλωτής πήρε ένα καρεκλάκι κι έκατσε στη μέση της Λεωφόρου Νίκης, θέλοντας να σταματήσει την κυκλοφορία.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και σύμφωνα με το GR Times εκείνος αντιστάθηκε ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να βγουν στο οδόστρωμα.

Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη νότια πύλη της ΔΕΘ

Με κόκκινα μπαλόνια, σημαίες και πανό στα χέρια, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεση τους στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση: Εργασιακά, προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και πλήρης αποκατάσταση και ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών, αποτελούν το βασικότερο τρίπτυχο για τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Το “παρών” στην κινητοποίηση δίνει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “μονόδρομος των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα είναι ο μαζικός, ταξικός κι ενωμένος αγώνας“.

Πορεία των φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της πόλης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πύλη της ΔΕΘ.

Συγκέντρωση μελών της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook