Δυνατός σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική
Σύντομη αλλά ιδιαίτερη αισθητή ήταν η σεισμική δόνηση που έγινε πριν στην Αττική από λίγα λεπτά.
O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω μικρού εστιακού βάθους
Το εστιακό βάθος ήταν 19,4 χλμ και ήταν ιδιαιτερα αισθητός στην Αθήνα.
Από ρήγμα που πιθανόν να συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας, στην Μεταμόρφωση, προήλθαν τα 3,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής, λένε οι σεισμολόγοι.
Σεισμός της τάξης των 4 Ρίχτερ , όπως δόθηκε αρχικά, σημειώθηκε λίγα λεπτά τη μία το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 4 Ρίχτερ και σημειώθηκε 10 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος ήταν 19,4 χλμ και ήταν ιδιαιτερα αισθητός στην Αθήνα.
Ωστόσο λίγο αργότερα η ένταση του σεισμού υποβαθμίστηκε στα 3,7 Ρίχτερ ενώ μειώθηκε αισθητά και το εστιακό βάθος στα 14,8 χλμ, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, το εστιακό βάθος ήταν σχετικά μικρό, στα 14,8 χιλιόμετρα και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλά σημεία της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει, επίσης, τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 2 χιλιόμετρα!
Ολες οι Ειδήσεις
- H «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Αφιερωμένο στον Γιώργο Μαζωνάκη το «The Voice»: Παπαρίζου, Μάστορας και Μουζουράκης τραγούδησαν το «Ανήκω σε μένα» (βίντεο)
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Ιωάννα Τούνη: Σε νέες περιπέτειες από την περιήγηση στην Κένυα – Φωτογραφίες& βίντεο
- Το «Documento» της Κυριακής
- Λαύριο: «Είναι ήρωας, μπήκε μπροστά για να τη σώσει» – Συγκινεί η μητέρα του 33χρονου που τον μαχαίρωσε ο πρώην της φίλης του (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook