Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των 2 δραστών της ένοπλης ληστείας στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφικό ντοκουμέντο με τους δύο ένοπλους ληστές μέσα στην τράπεζα, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσίασε η ΕΡΤ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης. Είναι, συγκεκριμένα, η στιγμή που έχουν αφαιρέσει περίπου 13.000 ευρώ από τα ταμεία και βγαίνουν από την τράπεζα, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» μια γυναίκα.

Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Οι 2 δράστες της ληστείας το μεσημέρι της Τρίτης μπούκαραν στην Τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως κρατώντας ο ένας ένα καλάσνικοφ και ο άλλος ένα πιστόλι, απείλησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία, περίπου 13.000 ευρώ και έφυγαν με τα πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε παλιούς “γνώριμους” με ποινικό μητρώο.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική καθώς ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε αντάρτικο πόλης ενώ και η συμπεριφορά τους σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ανάλογη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει αντιεξουσιαστής που είχε συλληφθεί πριν από μερικά χρόνια για κατοχή οπλοστασίου στην Αθήνα και για ληστρικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές .

Ο συγκεκριμένος ύποπτος είχε παραβιάσει άδεια από φυλακές. Συνεργός του εξετάζεται αν είναι ποινικός που είχε γνωρίσει στις φυλακές. Το ίδιο πιθανότατα  δίδυμο ληστών έχει πραγματοποιήσει και άλλες τρεις ληστείες σε τράπεζες στο Κουκάκι, στη Ν. Ιωνία και αλλού.

Οι ληστές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο ένας από τους δράστες φορούσε καφέ βερμούδα και μαύρη μπλούζα και ήταν π κοντοκουρεμένος, ενώ ο δεύτερος είχε ένα τατουάζ στο πόδι, στοιχείο το οποίο πιθανότατα θα βοηθήσει της Αρχές.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και εξετάζουν βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταγραφής προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των ενόπλων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook