Σε δύο εστίες η φωτιά που καίει στη Νέα Μάκρη.

Στη φωτιά στη Νέα Μάκρη η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική έκανε λόγο για διάσπαρτες εστίες φωτιάς στη Νέα Μάκρη, ωστόσο οι φλόγες μαίνονται κοντά στα σπίτια και παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη για να μην καούν σπίτια.

Αργά το βράδυ η φωτιά επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να απειλήσει σπίτια.


Αγωνία επικρατεί για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν κοντά στην περιοχή, ενώ πριν από λίγη ώρα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση στη Νέα Μάκρη Αττικής, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη τόσο με τις φλόγες όσο και με τους ισχυρούς ανέμους. Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ ήδη έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αρκετοί κάτοικοι.

Ειδικότερα, οι αρχές έχουν ζητήσει την απομάκρυνση κατοίκων από τις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Ανατολής και Ονείρων, με τη φωτιά να καίει μεγάλους οικοπεδικούς χώρους.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Μαραθώνα ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ. «Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους» αναφέρει.
O αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βαγγέλης Κιπαρίσης μιλώντας στο OPEN είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασιλείου Ρώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο εστίες, μία στον Άγιο Ευφραίμ και μία δεύτερη στην οδό Δήμητρας στην περιοχή Λιβίσι.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι’ αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης, ενώ η άλλη φωτιά κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια. Μάλιστα, σε επιφυλακή έχει τεθεί όλη η πυροσβεστική δύναμη της Αττικής, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook