Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 40χρονο ο οποίος δολοφόνησε την 31χρονη δασκάλα στη Ρόδο, γιατί τον είχε χωρίσει και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 40χρονος ο οποίος είχε στήσει καρτέρι στην 31χρονη δασκάλα, την άτυχη Δώρα και την πυροβόλησε θανάσιμα είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά τόσο σε πρώην σύντροφο του αλλά και στην πρώην σύζυγο του η οποία επίσης τον είχε χωρίσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 40χρονος είχε καταγγελθεί στην αστυνομία και στις δικαστικές για βίαιη συμπεριφορά τόσο από την πρώην σύζυγό του, όσο και από την πρώην σύντροφό του.

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», λέει η πρώην σύντροφος του δράστη που δολοφόνησε την δασκάλα στη Ρόδο «Από την πρώτη στιγμή όταν άκουσα για το συμβάν σκέφτηκα ότι είναι ο ίδιος», αναφέρει.

«Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Ο 40χρονος είχε δείξει δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς και στο παρελθόν με την πρώην σύντροφό του να μιλά στον ΑΝΤ1 και να περιγράφει με τρόμο πως θα μπορούσε να βρίσκεται αυτή στη θέση της αδικοχαμένης Δώρας .

«Να μην φοβούνται να μιλήσουν, να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως να μην δίνουν ευκαιρίες και το συγγενικό περιβάλλον, το φιλικό περιβάλλον να μην κάνει τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν. Όταν το συνειδητοποίησα τι έγινε σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω αυτός ήταν. Ήμουν σίγουρη. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του δράστη της δολοφονίας της Δώρας , μίλησε στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της πρώην συντρόφου του.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος Βασίλης Μπέης «υπάρχει μια αργοπορία στην διεκπεραίωση των μηνύσεων ακόμα και σε σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή», ενώ έκανε γνωστό πως η πρώην σύντροφος είχε καταθέσει δυο μηνύσεις σε βάρος του.

Η μια για σωματική βία και απειλή, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο την είχε χτυπήσει άσχημα μέσα στο σπίτι της και μάλιστα πήγε και στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν τα χτυπήματα και να καταγραφούν.
Η δεύτερη μήνυση σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπέη κατατέθηκε όταν ο δράστης προσήλθε στην εργασία της κοπέλας για να την απειλήσει πως αν δεν αποσύρει την πρώτη μήνυση τότε θα ανεβάσει φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο.

Η Δώρα, όπως λένε συγγενείς και φίλοι της ήταν μία κοπέλα με όνειρα γεμάτη αγάπη για τη ζωή, μόλις 31 ετών δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.

Η 31χρονη έζησε δίπλα στον μετέπειτα δολοφόνο της εννέα μήνες. Το καλοκαίρι αποφάσισαν να συζήσουν. Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA η μητέρα της περιγράφει την σχέση της άτυχης εκπαιδευτικού με τον 42χρονο, αλλά και την επιθετική συμπεριφορά του απέναντί της.

«Είχε μεταπτυχιακό το παιδί, έκανε σε παιδιά φροντιστήριο οπότε εάν έβγαινε μετά τις 11 για καμιά δύο ωρίτσες αφού τελείωνε εδώ, αυτό έγινε για κάποιους μήνες. Κάποια στιγμή μέσα εκεί στον Ιούλιο λέει ‘μαμά θα μείνουμε μαζί’, δεν ήθελε πολλά – πολλά, λέει ‘δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες θα γνωριστούμε και όταν γνωριστούμε».

«Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα. Αρίστευσε. Ο κύριος ζήλεψε. Κάτι που το έμαθα μετά. Το παιδί έμεινε εκεί Ιούλιο. Αύγουστο πήγανε διακοπές δύο εβδομάδες, τρεις έλειπαν Κάλυμνο πήγανε και εκεί κάτι έγινε σε ένα, που βρέθηκε μία ξαδέλφη της και εκεί ο κύριος έδειξε έναν εαυτό, αυτός είχε ξεκινήσει μόλις έκλεισε η πόρτα του σπιτιού. Της έλεγε ‘δε θα βγεις έξω’. Ξεκίνησε ας πούμε όταν θα βγαίνεις έξω το κλειδί ήταν πάντα πίσω από την πόρτα να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Η νεαρή εκπαιδευτικός μετά τις διακοπές αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν την σχέση. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της είχε αρχίσει.

«Τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα και μου λέει «μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα, θέλω να τον χωρίσω» και της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ. Και λέει τα είπα και στη μάνα μου τώρα μην νομίζεις ότι δεν μιλάω, δεν μιλάω και καλά τον προετοίμαζε ότι δεν πάμε καλά».

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Δώρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις.

«Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος είχε καταγγελθεί για βίαιη συμπεριφορά εκτός από την πρώην σύντροφο του και από την πρώην σύζυγό του

Είχε βάλει κρυφή κάμερα και παρακολοθούσε και την πρώην σύζυγο του

Αντίστοιχα προβλήματα, όπως γράφει η Δημοκρατική της  Ρόδου , είχε προκαλέσει και στην πρώην σύζυγό του, η οποία είχε προσφύγει τόσο στα αστικά, όσο και στα ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Ο γάμος του, οι μηνύσεις, τα περιοριστικά μέτρα

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να τη μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook