Εκτάκτως συνεδριάζουν απόψε τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας για το ενδεχόμενου μεγάλου σεισμού στην Θήβα.

Την έκτακτη σύσκεψη κάνουν τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, καθώς υπάρχουν φόβοι για πιθανό ισχυρό σεισμό στη Θήβα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον σεισμολόγο και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας απασχολεί τους ειδικούς εδώ και μήνες. Στην περιοχή από τον Ιούλιο έως και τώρα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.700 δονήσεις, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι.

Μάλιστα προσθέτει: «Μετά την αποψινή ολοκλήρωση της συνεδρίασης, στην οποία θα συμμετάσχουν 20 άτομα εκτός του κ. Τσελέντη, και αναλόγως του τι θα προκύψει θα διαβιβάσουμε το πόρισμα της επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα, αν θα ενεργοποιηθεί και πώς το σχέδιο Εγκέλαδος».

Δήμαρχος Θήβας: Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, επισήμανε  ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία και με την επιστημονική κοινότητα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook