Με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ο 58χρονος αγρότης από τη Μεσσηνία που έφτασε με το αγροτικό του μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη και απειλούσε να ανατιναχτεί.

Σε ψυχιατρείο της Αττικής οδηγήθηκε, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ο 58χρονος αγρότης από το χωριόχωριό Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας, που το πρωί της Δευτέρας κατάφερε να φτάσει με το αγροτικό του όχημα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, απειλώντας μάλιστα να ανατιναχθεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «σχετικά με περαστικό που έλαβε χώρα, πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ανακοινώνεται ότι έχει προσαχθεί 58χρονος ο οποίος με εισαγγελική παραγγελία οδηγείται σε νοσοκομείο της Αττικής».

agrotiko-vouli
Το προφίλ του αγρότη

Ο οδηγός του αγροτικού που εισέβαλε στον Άγνωστο Στρατιώτη, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, για να τον συλλάβουν, ο 58χρονος άρχισε να φωνάζει «Θα ανατιναχτώ, θα ανατιναχτώ».

Παράλληλα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο εντοπίστηκαν μία φιάλη υγραερίου και μπιτόνι με βενζίνη.

Το μανιφέστο του αγρότη-εισβολέα

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο δράστης είχε γράφει πάνω στο αγροτικό του διάφορα συνθήματα. «Λαϊκό δικαστήριο», «Οι Τούρκοι κρατούν το σπίτι μου αιχμάλωτο 30 χρόνια τώρα!!! Αιχμάλωτη και την ιαματική πηγή», «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα. Αποδείξεις Εδώ!!!», «Ιστοριογράφος».

Ανάμεσα στα προσωπικά του αντικείμενα του 58χρονου αγρότη που κατασχέθηκαν από τις Αρχές ήταν και το «μανιφέστο» που αιτιολογούσε την πράξη του.

Το μανιφέστο του αγρότη, έχει αποδέκτες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κι αφού εύχεται σε αμφοτέρους υγείας κι επιτυχία στα καθήκοντά τους απαριθμεί τους λόγους που προέβη στην πράξη του.


Ο αγρότης φέρεται να έγινε έξαλλος με τα εξής που παραθέτει:
1.κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου
2.κλοπή οικοδομικής αδείας υλοιποίηση σχεδίου κλοπής οικοπέδου
3.ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου
4.ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρου

Τι λέει στην σελίδα του στο facebook


Σύμφωνα με την σελίδα που διατηρεί ο 58χρονος στο Facebook, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, από το 2007 με αίτηση που είχε καταθέσει προς τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, έχει ξεκινήσει να γράφει την ιστορία του τόπου του, όπου κάθε τι νεότερο στοιχείο το αντλεί μέσα από την καθημερινότητα του:

«Αντλώ στοιχεία από το βιβλίο της ιστορίας του Αγίου Φλώρου και προσθέτω τις εμπειρίες μου από τα 22 χρόνια αιματηρού και αδυσώπητου πολέμου που διεξάγω, για να καταλάβεις καλά τι λέω θα πρέπει να διαβάσεις όλα τα έγγραφα που έχω στη κατοχή μου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ».

Όπως αναφέρει στα ακαταλαβίστικα κείμενα του ο 58χρονος από το 1995 έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας για ένα οικόπεδο που διατηρεί κοντά στις ιαματικές πηγές στον αρχαίο ναό Παμίσου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το οικόπεδο όπως υποστηρίζει προσπαθούν με τεχνάσματα να του το πάρουν οι Τούρκοι:

«Πρώτο διαμάντι είναι η ιαματική πηγή, δεύτερο ξεχωριστό διαμάντι είναι ο αρχαίος Ναός Παμίσου, τρίτο στη σειρά είναι η πηγή που πηγάζει μπροστά από το οικόπεδο μου. Πάρα πολλές άλλες πηγές υπάρχουν και καθεμία είναι και ένα ξεχωριστό διαμάντι. Τις πηγές λοιπόν αυτές οι Τούρκοι δεν τις απελευθέρωσαν ποτέ, αντίθετα τις κρατούν αιχμάλωτες και για να απολαύσουν οι έλληνες τον πλούτο που πηγάζει από αυτές πρέπει να τις απελευθερώσουμε. Όταν το 1988 απέκτησα ένα οικοπεδάκι πλησίον της ιαματικής πηγής, οι Τούρκοι που κρατούν αιχμάλωτες όλες τις πηγές μου επιτέθηκαν με σκοπό να με δολοφονήσουν και να μου κλέψουν το οικοπεδάκι. 540 χρόνια στοίχημα ήταν το 2000 χρονιά που μου κλέψανε την άδεια. Για τον Τούρκο η κλοπή του οικοπέδου αυτού. Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο μυαλό μου και να κάνω πράγματα που αυτοί ήθελαν. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε όχι μόνο δεν μπήκαν στο μυαλό μου αυτοί άλλα μπήκα εγώ μέσα στο δικό τους και κατάλαβα τι μας κάνουν και που ως Έθνος μας οδηγούν σε πλήρη αφανισμό των Ελλήνων και αποικισμό της χώρας με αλλόθρησκους, Δήμαρχε με την παρούσα σου καταθέτω τοπογραφικό να μου βεβαιώσεις τους όρους δόμησης του οικοπέδου μου. Σεπτέμβριος 1995 κατέθεσα πρώτη αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας και Σεπτέμβρη του 2013 κλείνουμε 18 χρόνια που το Ελληνικό Δημόσιο μου χρωστάει την άδεια μου, δήμαρχε σύμφωνα με τα έγγραφα μου είσαι άριστος γνώστης της υποθέσεως μου».

Δείτε εδώ τα όσα έγιναν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook