Ευχάριστα είναι τα νέα για την Μυρτώ από την Πάρο που μετά από την άγρια κακοποίηση της είναι καθηλωμένη με 100% αναπηρία.

Η Μυρτώ είχε κακοποιηθεί άγρια πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά.

Η έφηβη τότε Μυρτώ και η μητέρα της έδωσαν και δίνουν μια τιτάνια μάχη αρχικά για να ζήσει και τώρα για να μπορέσει να βελτιωθεί η ζωή της καθώς η αναπηρία είναι στο 100% και η 23χρονη Μυρτώ είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Με μια ανάρτησή της στο Facebook, η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, γνωστοποίησε πως η Μυρτώ έγινε δεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου. ”

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση απο το κεντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την άτυχη Μυρτώ.

«Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας» είχε πει προ ολίγων ημερών η μητέρα της κοπέλας έξω από το ΣτΕ και ενώ στο Α’ Τμήμα του Συμβουλίου είχε συζητηθεί η αίτηση της Μαρίας Κοτρώτσου, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης, αίτημα που είχε απορρίψει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πρωτεύουσας.

Η Μυρτώ βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%, μετά την άγρια κακοποίηση που υπέστη πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά.

Φανερά συγκινημένη από τη θετική απάντηση του ιατρικού κέντρου στο Ανόβερο, η μητέρα της κοπέλας έγραψε, μεταξύ άλλων, ακόμη στο Facebook: «Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαιτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covid-19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Τέλος ευχαριστώ όλους εσας για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου. Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μερες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Κοτρώτσου στο Facebook:

Το Διοικητικό Εφετείο έχει απορρίψει την αίτηση της μητέρας της Μαρίας Κοτρώτσου, η οποία είχε ζητήσει αποζημίωση 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημία που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της και ακόμη την καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ κάθε μήνα για να αντιμετωπιστεί η καθημερινή φροντίδα της.

Ωστόσο η μητέρα έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να αναιρεθεί η απορριπτική απόφαση του Εφετείου και εκκρεμεί η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικασυηρίου επί του αιτήματος της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook