Σήμερα, Τετάρτη ο καιρός θα έχει μια πιο βελτιωμένη εικόνα, καθώς οι βροχές θα έχουν υποχωρήσει αρκετά σε ένταση.

Από το πρωί θα βρέχει τοπικά στα βορειοανατολικά και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, προς το απόγευμα τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν. Μόνο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Και στην ηπειρωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές αρκετά διάσπαρτες μέχρι το μεσημέρι.

Από το απόγευμα όμως και από το Ιόνιο θα ξεκινήσουν βροχές οι οποίες θα ενταθούν το βράδυ και θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας και την υπόλοιπη χώρα την Πέμπτη. Αιτία θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα έχει τροπικά χαρακτηριστικά και θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία αναμένεται να σαρώσει και την περιοχή της Εύβοιας το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, 20-23 στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 20-23 και τους 25 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς. Και στο Αιγαίο θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και στη συνέχεια σταδιακά σε νοτιοανατολικούς.

Στην Αττική αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός κατά τη διάρκεια της ημέρας, με παροδική συννεφιά και ένα ψιλόβροχο στη Χαλκιδική. Το βράδυ όμως και ειδικότερα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης ο καιρός θα καταστεί άστατος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με βορειοδυτικό άνεμο 3-5 μποφόρ.

Από το πρωί της Πέμπτης ο καιρός θα χαλάσει σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές από άκρη σε άκρη, ενώ αναμένονται και ισχυρές καταιγίδες.

Θυελλώδεις θα πνέουν και οι άνεμοι έως 8 μποφόρ, ενώ η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook