Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη • Ζητήθηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα δύο αδέλφια του κοριτσιού!

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού 8χρονου κοριτσιού στο νησί μας, η διερεύνηση της οποίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ήδη με παραγγελία που έδωσε στις 11 Οκτωβρίου 2021 η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου και Εισαγγελέας Ανηλίκων, και υπό την καθοδήγησή της, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του υπευθύνου για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνονται στοιχεία και καταθέσεις από το περιβάλλον της ανήλικης αλλά και τις συναρμόδιες υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Σημαντικό στοιχείο είναι η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο ανήλικο παιδί και από την οποία – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- φέρεται να έχει διαπιστωθεί σε πρώτη φάση ότι έχει τελεστεί βιασμός παρά φύση, γεγονός που ενεργοποίησε άμεσα την κατεπείγουσα έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, ήδη από προχθές βράδυ και έπειτα από την απαραίτητη ιατρική φροντίδα που δόθηκε στην 8χρονη από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Ρόδου, το παιδί μεταφέρθηκε σε ίδρυμα του νησιού μας.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας, η οποία λαμβάνει καταθέσεις από μέλη της οικογένειας της ανήλικης αλλά και από άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντός της.

Η αξιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν από την έρευνα αυτή, αναμένεται να δώσουν και απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που εγείρονται, όπως το χρονικό διάστημα τέλεσης της πράξης της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού αλλά και τον υπεύθυνο αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε από συμπολίτη μας.

Ελέγχονται και τα άλλα παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει «Η Ροδιακή», με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως ζητήθηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα άλλα δύο αδέλφια της 8χρονης, τα οποία είναι επίσης ανήλικα.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πάντως σε ό,τι αφορά το 8χρονο κορίτσι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον σε ίδρυμα του νησιού μας, όπως έχει παραγγείλει η Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Μαρία Κορακάκη είπε ότι «λάβαμε διάταξη της κας Εισαγγελέως, η οποία διάταξη αναφέρει προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού από τους γονείς του. Το κορίτσι το έχουν αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία και οι ψυχολόγοι της δομής, ενώ της έχουν γίνει οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή της στο ίδρυμα».

Η κα Κορακάκη πρόσθεσε επίσης ότι «ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι να διερευνήσουμε την υπόθεση. Ο δικός μας ρόλος είναι να φιλοξενήσουμε το παιδί για όσο διάστημα χρειαστεί. Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες».

Δηλώσεις της γιαγιάς της 8χρονης

Η γιαγιά της οκτάχρονης σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση μίλησε χθες στο Star channel και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου και ανέφερε ότι «το κοριτσάκι δεν της είχε αναφέρει ποτέ κάτι περίεργο και έδειχνε καθ’ όλα φυσιολογικό».

«Πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω», είπε η γιαγιά της μικρής, κλαίγοντας.

Αποκάλυψε, δε, ότι η μητέρα του παιδιού, από την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της οκτάχρονης, έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες. Ο μπαμπάς της μικρής, όπως επεσήμανε, είναι ναυτικός στα καράβια και η μητέρα τού έχει ζητήσει διαζύγιο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κόρης της έχει σχέση με κάποιον άλλον άνδρα.

«Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Η κόρη μου έχει 4 παιδιά από διαφορετικούς συζύγους. Ο πατέρας της 8χρονης είναι στα καράβια, λείπει καιρό και παίρνει τηλέφωνα. Αυτός δεν δίνει διαζύγιο στην κόρη μου. Αυτός την θέλει αλλά αυτή έμπλεξε με κάποιον. Είναι παράξενο παιδί ανέκαθεν. Ο Θεός με έχει καλά ακόμα να τα μεγαλώνω (σ.σ. τα παιδιά)», είπε στο Star η γιαγιά της 8χρονης.

Σε ερώτηση για το αν είχε διαπιστώσει μήπως συνέβαινε κάτι στην 8χρονη απάντησε: «έλειπε ο πατέρας του, μίλαγε μαζί του, ήταν χαρούμενο. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, δεν ξέρω ποιος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook