Μποτιλιαρισμένοι και πλημμυρισμένοι δρόμοι, χάος και ταλαιπωρία έφρε η κακοκαιρία «Μπάλλος» έπληξε σφοδρά την Αττική.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος σε Παγκράτι, Γλυκά Νερά, Άνοιξη, Νέα Κηφισιά, Άνω Πεύκη, Ζωγράφου και Καλλιθέα. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω της κακοκαιρίας ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στη χαμηλή τάση.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Στις 12:15, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες προκειμένου να τους προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε πως σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έκλεισε η Κηφισίας στο ύψος του Φάρου του Ψυχικού λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση. Η κυκλοφορία εκτρέπεται από τον Τροχαία προς τους παράδρομους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 90 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Σοβαρά προβλήματα στην Καλλιθέα
Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Καλλιθέα εντοπίζεται στην οδό Λυσιστράτους, κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διακοπή κυκλοφορίας και στις οδούς Σκυλίτση και Τζαβέλα στο ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λόγω της συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού. Παρόμοια εικόνα και στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Παγκράτι, Κεραμεικό και Καλλιθέα.

Πλημμύρισε η Πανόρμου από την βροχή

«Θάλασσα» έγινε η άσφαλτος στην Πανόρμου όπου πό την βροχή το ρεύμα προς την οδό Αλεξάνδρας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.

Πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο – Διακόπηκε το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια στον ηλεκτρικό

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ήδη, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρος-Ομονοια , ενώ πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στον σταθμό για άντληση των υδάτων.

Προβλήματα υπάρχουν και στο τραμ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Μάλιστα, νωρίτερα, λίγο πριν τις 12:15 εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Αττικής συνιστώντας να αποφεύγουν τις μετακινησεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα 112 από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εστάλη σε πολίτες στην Αθήνα, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook