Κλειστά θα παραμείνουν λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί σε Κηφισό και Παραλιακή.

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, είπε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως όλα τα μέτρα είναι προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.

Τις αποφάσεις για τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία για το επόμενο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρίστο Στυλιανίδη.

Στην έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε:

• Μία με 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή.

• Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

• Κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος

• Ενθαρρύνεται η τηλεργασίας στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ

• Λόγω της εξέλιξης, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

• Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

• Αξιοποιούνται τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως όλα τα μέτρα είναι προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook