Τι είπε για ένα τρίτο ολικό lockdown, την εστίαση και τον Σωτήρη Τσιόδρα

«Από την αρχή της πανδημίας υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως το γενικό lockdown αποτελεί ένα εργαλείο που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι. Ωστόσο, κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα, εξήγησε.

«Βεβαίως υπάρχει μία κόπωση, όμως κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα, το γενικό lockdown είναι ένα εργαλείο που υπάρχει στο τραπέζι από την αρχή της πανδημίας, όμως πρέπει να το αξιολογήσουμε σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, γιατί εύκολα ακούγεται, αλλά πίσω από ένα γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «το κόστος είναι μεγάλο», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε, βέβαια να αναφερθεί και στο μέτωπο της πανδημίας και των μέτρων τονίζοντας ότι «γυμναστήρια και εστίαση είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Η αίσθησή μου είναι ότι πρώτα θα ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και μετά τα γυμναστήρια. Έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς και με την εξέλιξη της πανδημίας γενικά. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και απίστευτη υπομονή αυτή την πανδημία».

«Μικρά και μεγάλα λάθη έχουν γίνει. Εμείς δεν μετακυλήσαμε ποτέ τις ευθύνες μας στους πολίτες.Υποτιμήσαμε την εξέλιξη και την έξαρση του ιού στη Θεσσαλονίκη. Επίσημη εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη δεν είχε γίνει από κανέναν. Είναι αστείο να λένε ότι πάμε βλέποντας και κάνοντας» συμπλήρωσε.

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί»

«Η δικιά μου δουλειά είναι να είμαι χρήσιμος» υπογράμμισε ο υφυπουργός και αναφέρθηκε στον… καθημερινό του συνεργάτη τους τελευταίους 10 μήνες, λέγοντας ότι «με τον Σωτήρη Τσιόδρα συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι ο απόλυτος μύθος ότι έχουμε τσακωθεί».

«Ήταν μια δύσκολη εμπειρία μου στον καταυλισμό των Ρομά τότε που είχα πάει με τον Σωτήρη Τσιόδρα όπως και στη Θεσσαλονίκη δέχτηκα επίθεση και με στεναχώρησε γιατί ήταν η κόρη μου μπροστά», πρόσθεσε.

«Πάσχα δεν κάνουμε όυτε φέτος όπως είχαμε μάθει»

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε επίσης ότι «το όνειρό μου με τον πρωθυπουργό είναι να θωρακίσουμε τη χώρα. Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για τα πάντα».

«Παραμένω άνθρωπος σκοπού», τόνισε και ανέφερε ότι τον «ξεκουράζει» να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. «Θα ήθελα περισσότερο χρόνο με τις κόρες μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο σημείωσε ότι «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει ούτε φέτος».

Σχετικά με την εκκλησία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία με την ηγεσία της εκκλησίας και πραγματικά σε όλη αυτή τη διαδρομή όλους αυτούς τους μήνες η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις στη λογική του να μπορέσει να διαφυλάξει την ανθρώπινη υγεία και τη δημόσια υγεία».

«Σιγά σιγά θα επανέλθουμε διότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει σχέδιο και θεωρώ ότι σιγά σιγά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook