Η «Δήμητρα της Λέσβου» που αγνοούνταν για μέρες, εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου 2021 νεκρή στο Φαληρικό Δέλτα, μετά από τροχαίο με εγκατάλειψη.

Οι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες ρίχνουν φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και σήμερα το «Πρώτο Θέμα» φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το βράδυ όπου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

Τα δύο πολυσέλιδα υπομνήματα που υπογράφουν δίνουν όλη την εικόνα της τραγωδίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 9ης Απριλίου στην παραλιακή.

Φαίνεται πως ο 84χρονος οδηγός της μαύρης Mercedes, αμέσως μετά την παράσυρση της «Δήμητρας της Λέσβου» όχι μόνο δεν σταμάτησε να βοηθήσει άλλα έφυγε και 1.9 χιλιόμετρα μακριά, στάθμευσε το όχημα στη λεωφόρο Συγγρού κατέβηκε κάτω «ξεκόλλησε» τα απομεινάρια από τα ρούχα του άτυχου Δημήτρη Καλογιάννη που ψυχορραγούσε αβοήθητος στην άσφαλτο και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Δήμητρα της Λέσβου αργοπέθαινε για πάνω από δύο ώρες αβοήθητη, στην άκρη της Ποσειδώνος.

Στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας, περιγράφεται με λεπτομέρειες το φρικτό συμβάν στις 05:10 το ξημέρωμα της 9ης Απριλίου. Ένα τροχαίο που αν ο ηλικιωμένος οδηγός είχε σταματήσει, ίσως σήμερα ο δύστυχος Δημήτρης Καλογιάννης να ήταν ζωντανός αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η «Δήμητρα της Λέσβου» φαίνεται πως χαροπάλευε δύο και πλέον ώρες μόνος και αβοήθητος σε κάποια άκρη της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με τα πορίσματα «Ο τόπος του συμβάντος βρίσκεται στη Λ. Ποσειδώνος Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Γλυφάδα προς Αθήνα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου της Αττικής. Σύμφωνα με όλες τι ενδείξεις το αυτοκίνητο κινείτο στη Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Γλυφάδα προς Αθήνα στην πρώτη από δεξιά λωρίδα. Στην περιοχή του συμβάντος, η επιληφθείσα Αρχή σημείωσε στο σχεδιάγραμμα που συνέταξε, την τελική θέση του πεζού, ένα μαύρο άρβυλο του πεζού, θραύσματα από το αυτοκίνητο και ένα κάλυμμα δεξιού καθρέπτη. Το όχημα ακινητοποιήθηκε 1,5 χλμ περίπου από το σημείο του συμβάντος ενώ η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Διατέθηκε βιντεοληπτικό υλικό της περιφέρειας όπου κατέγραψε μέρος της πορείας του αυτοκινήτου λίγα μέτρα πριν το συμβάν και βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενη δραστηριότητας όπου κατέγραψε την τελική θέση του αυτοκινήτου 1,5 χλμ μετά το συμβάν. Ανάλυση πορείας οχημάτων μέσω της κάμερας. Στην κάμερα CA032 της περιφέρειας παρατηρήσαμε: Στις 05:08:21:13 να κάνει την εμφάνιση του το αυτοκίνητο στην πρώτη από δεξιά λωρίδα, ενώ στις 05:08:26:53 παρατηρήσαμε να αλλάζει λωρίδα και να κινείται προς την πρόσθετη πρώτη από δεξιά λωρίδα.

Στις 05:08:35:09 παρατηρήσαμε το αυτοκίνητο να κινείται στην πρώτη από δεξιά λωρίδα.
Στις 05:08:40:04 το αυτοκίνητο ενήργησε τροχοπέδηση καθώς άναψαν τα φώτα στοπ ενώ ένα σχεδόν δευτερόλεπτο μετά στις 05:08:41:23 έσβησαν τα φώτα στοπ.
Στην κάμερα Camera 01 της παρακείμενης δραστηριότητας (εκτιμάται απόκλιση μιας ώρας), παρατηρήσαμε:
Στις 04:20:45 να κάνει την εμφάνιση του το αυτοκίνητο ενώ το εμπρός δεξί φανάρι είχε μειωμένο φωτισμό σε σχέση με το εμπρός αριστερό.
Στις 04:24:01 το αυτοκίνητο ακινητοποιείται ενώ στις 04:24:15 σβήνουν τα φωτά του.
Στις 04:28:30 παρατηρήσαμε ο οδηγός να εξέρχεται του αυτοκινήτου και στις 04:30:18 να ασχολείται με το εμπρός δεξί φανάρι.
Τέλος στις 04:30:34 παρατηρήσαμε τον οδηγό του αυτοκινήτου να ασχολείται με τον δεξί καθρέπτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook