Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους δύο Ουκρανούς προσκυνητές που είχαν χαθεί στο Άγιο Όρος.

Οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές ήταν ομάδα 9 ατόμων, αλλά χάθηκαν στο Άγιο Όρος, όταν αποκόπηκαν από την παρέα τους το βράδυ της Παρασκευής, και πήραν λάθος μονοπάτι.

Όπως είπαν έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης.

Πρόκειται για δύο άτομα από ομάδα εννέα Ουκρανών προσκυνητών που, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, επιχείρησε να ανέβει χθες στον Άθωνα.

Οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης Λαύρας κοντά σε σκήτη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και είναι καλά στην υγεία τους.

Έχουν μεταφερθεί στο ρουμανικό μοναστήρι προκειμένου να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι καταπονημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους.

Για την ανεύρεσή τους ενημερώθηκαν οι οικείοι τους καθώς και οι ουκρανικές προξενικές αρχές.

Πως χάθηκαν

Οι δύο Ουκρανοί μαζί με άλλους έξι συμπατριώτες τους είχαν ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατευθύνονταν προς το καταφύγιο της Παναγίας, εξαιτίας όμως της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, αποκόπηκαν από την ομάδα τους και έστριψαν σε λάθος μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθούν.

Οι υπόλοιποι όταν διαπίστωσαν την απουσία τους ειδοποίησαν τις αρχές στις 8.30 χθες βράδυ και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους στην οποία συμμετείχαν 14 αστυνομικοί 8 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και μοναχοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook