Σεισμός στην Κάρπαθο – Δεν αναμένονται μετασεισμοί, λέει ο καθηγητής Λέκκας
Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:32 σε απόσταση 127 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος ήταν στα 58,5 χιλιόμετρα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε ότι σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν μέσα στη θάλασσα.
Όπως είπε, ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς.
«Ο σεισμός αυτό επιβεβαιώνει τη διέγερση που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
O σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και τη Ρόδο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελλάδα – Ολλανδία 2-2: Έχασε τη νίκη λίγο πριν το σφύριγμα αλλά η πρωτιά είναι δική της!
- Ελένη Μενεγάκη: Οι φωτογραφίες με το σύζυγο, το γιό και τον αδελφό της από την Άνδρο
- Στο Άγιον Όρος ο Τσίπρας: «Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…» – Άδωνις: «Για άθεος τα λέει πολύ ωραία ο άτιμος» – Πολάκης: «Ντροπή…»
- FlyDubai: Υπό «ισλαμιστική ριζοσπαστική κατήχηση» ο συλληφθείς δήλωσε ο Νετανιάχου – Θα βραβευτούν οι 4 ήρωες που έσωσαν το αεροπλάνο και τους επιβάτες (βίντεο)
- Διπλωματικές πηγές για τη νέα τουρκική NAVTEX: Παράνομες έρευνες σε κυπριακά χωρικά ύδατα, μία ακόμη προκλητική μονομερής ενέργεια
- Υπόθεση Μαζωνάκη: Η Ιωάννα Γάκα έμεινε πάλι χωρίς υπεράσπιση – Παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής
- GS HELLAS 2026: Λάμψη και υπερθέαμα στην εκλογή της Miss Universe Greece – Εικόνες
- «Μπλε Ώρες»: Ο Πέτρος συγκρούεται και με τον Άγγελο Απόψε, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook