Στην Εισαγγελία Πειραιά έχουν οδηγηθεί οι 7 αστυνομικοί που κατηγορούνται για την καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ένα νεκρό, τον 20χρονο οδηγό του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι επτά αστυνομικοί, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και έναν  αξιωματικό (υπαστυνόμο) και όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει πολλές φορές καθώς οι σφαίρες «έπεφταν» «βροχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Υπενθυμίζεται, ότι η καταδίωξη ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα και επτά αστυνομικοί.

Από την αρχική νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά Ηλία Μπογιόκα, ο 20χρονος νεκρός φαίνεται πως έχει περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του. Ολοκληρωμένο συμπέρασμα για τον αριθμό των τραυμάτων και τα αίτια θανάτου του 20χρονου θα προκύψει από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο νεκρός είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια σε ηλικία 14 ετών για κλοπές. Ο τραυματίας είναι 16 ετών και φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα, μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο 16χρονος που διέφυγε

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 16χρονου Ρομά που διέφυγε κατά την καταδίωξη, καθώς πλέον έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Πρόκειται για τον τρίτο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και κατάφερε να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου και τον τραυματισμό ενός άλλου 16χρονου στο Πέραμα. Αρχικά, μάλιστα ο τραυματίας αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του όμως λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν κι αυτόν.

Η εντολή από τον ασύρματο που αγνοήθηκε

Επιβαρυντικό για τους αστυνομικούς είναι και το νέο στοιχείο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» και αφορά την εντολή που φέρεται να πήραν από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για άμεση διακοπή της καταδίωξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», «το περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11.45 μ.μ. από τη λεωφόρο Θηβών στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ. που θεωρήθηκε ύποπτο. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με την καταδίωξη να καταλήγει στην περιοχή του Περάματος. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στη διάρκεια του περιστατικού ο εκφωνητής από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της υπηρεσίας ζήτησε μέσω ασυρμάτου από τους αστυνομικούς να μην συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα και να διακόψουν την καταδίωξή του ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόπτων, των αστυνομικών αλλά και διερχόμενων πολιτών».

Αυτήκοοι μάρτυρες μετέφεραν στην «Καθημερινή» ότι ο εκφωνητής έδωσε αρκετές φορές και σε αυστηρό τόνο εντολή καμία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να μην εμπλακεί με το ύποπτο όχημα. Ωστόσο όπως επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές των επικεφαλής τους συνέχισαν την καταδίωξη, φτάνοντας να ενημερώσουν «μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων όχι μόνο ότι είχαν εμπλακεί στην ένοπλη καταδίωξη αλλά ότι οι ύποπτοι είχαν εμβολίσει τις μοτοσικλέτες τους καθώς και ότι υπήρχαν τραυματίες, στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα». Κατόπιν αυτού, συνεχίζει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, «το Κέντρο της Άμεσης Δράσης έστειλε δυνάμεις στο σημείο, ενώ για την εξέλιξη του περιστατικού ενημερώθηκε η ηγεσία της υπηρεσίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook