Ολοκληρώθηκαν εχθές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Σήμερα, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 37χρονης κατηγορούμενης, η οποία ήταν εχθές απούσα από τη δίκη.

Μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της υπεράσπισης, το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής.

«Στην αγόρευσή μου επεσήμανα στο δικαστήριο τις αναλήθειες που είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη, το γεγονός ότι το σχέδιο επίθεσης ήταν πολύ καλά ενορχηστρωμένο και η επίθεση ενέχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και το ότι η δράστρια δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας. Η συγνώμη της κατηγορούμενης ήταν προφανώς υποκριτική. Ειπώθηκε απλά για να ειπωθεί», είπε ο κ. Αλεξανδρής.

«Υπάρχουν δύο επίπεδα δικαίωσης. Για το νομικό κομμάτι η Ιωάννα θα είναι δικαιωμένη εφόσον αναγνωριστεί ότι υπήρχε απόπειρα ανθρωποκτονίας και επιβληθεί η ανώτερη ποινή. Στο ηθικό κομμάτι έχει δικαιωθεί ήδη από την κοινωνία. Σε προσωπικό επίπεδο φοβάμαι ότι δε θα δικαιωθεί ποτέ γιατί σε όλη της τη ζωή θα υποφέρει από τις συνέπειες των πράξεων της κατηγορούμενης», συνέχισε ο ίδιος.

«Η κατηγορούμενη δεν έχει μετανιώσει. Για κάποιον που έζησε τη διαδικασία στη δικαστική αίθουσα, η δράστρια χαιρόταν με αυτό που έβλεπε, ήταν εμφανές από τις εκφράσεις και τη συμπεριφορά της. Της προκαλούσε χαρά η εικόνα της Ιωάννας μέσα στο δικαστήριο. Ήταν εμφανές αυτό», αποκάλυψε ο κ. Αλεξανδρής.

«Την απόφαση του δικαστηρίου την αναμένουμε πιθανότατα σήμερα ή την Παρασκευή. Το πιθανότερο είναι ότι θα βγει απόψε αργά το βράδυ», κατέληξε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook