Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από οκτώ συνεδριάσεις.

Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι δεν ζητεί από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στην εντολέα του τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Γιατί στον δράστη της επίθεσης που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει», τόνισε ο συνήγορος της 36χρονης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook