Σοκ έχει προκαλέσει η γυναικοκτονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η γυναίκα κατακρεουργήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της με 8 μαχαιριές, με τον δράστη στη συνέχεια να απειλεί να αυτοκτονήσει.

Η κηδεία της 48χρονης, μητέρας τεσσάρων παιδιών, θα γίνει σήμερα στη Μεσσαρά. Η μητέρα της άτυχης γυναίκας δεν είχε ενημερωθεί για τον θάνατο της κόρη της, με το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της να της λένε πως πέθανε από παθολογικά αίτια.

Πρόκειται για το 13ο περιστατικό γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στη χώρα μας για το 2021.

«Ο όρος γυναικοκτονία αποτελεί κοινωνιολογικό και εγκληματολογικό όρο και όχι ειδική ποινική διάταξη. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και είναι προς ψήφιση δεν υπάρχει ειδική διάταξη για την γυναικοκτονία, θα μπορούσε να υπάρχει μία μνεία πως η έμφυλη βία θα μπορούσε να αποτελέσει ειδική περίσταση για να μετράται στην ποινή», δήλωσε στο MEGA, ο Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

«Θα εστιάσω στην πρόληψη και θα πω ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε με ένα κοινό στόχο: σεβασμό απέναντι στη γυναίκα, η οποία έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα. Πάντοτε σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία πάνε μαζί, είναι τρίπτυχο. Φοβάσαι να μιλήσεις, να ζητήσεις βοήθεια, να καταγγείλεις, να πεις «όχι, φτάνει». Χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί: η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμαρχοι, το σχολείο», ανέφερε σχετικά η Δέσποινα Σβουρδάκου, Δρ Εγκληματολογίας.

Ο κ. Γλύκας αναφέρθηκε σε μία άλλη υπόθεση γυναικοκτονίας που είχε συγκλονίσει τη χώρα, το έγκλημα της Δάφνης.

«Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Στο έγκλημα της Δάφνης είχε καταγραφεί περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Μετά από εκείνο το γεγονός είχαμε αυτοτελή γραφεία στην αστυνομία για καταγραφή ενδοοικογενειακής βίας».

Η κ. Σβουρδάκου τόνισε πως στην απόρριψη ο άλλος νιώθει πως χάνει το κτήμα του. Ιδιαίτερα, υπογράμμισε πως όλα ήταν σχεδιασμένα από τον δράστη, καθώς το σκεφτόταν καιρό, την είχε παρακολουθήσει και της έστησε ενέδρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook