Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη.

Για σήμερα, Παρασκευή βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός απο τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατά τις βραδινές ώρες.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική

Από τα βόρεια ξεκίνησε στην Αθήνα η επέλαση της κακοκαιρίας που θα φέρει βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Σε Κηφισιά, Πεντέλη, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Νέο Ηράκλειο και άλλες περιοχές από νωρίς το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ κατά διαστήματα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Πριν τις 15:00 η βροχή άρχισε και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στα νότια προάστια, δημιουργώντας ένα μουντό σκηνικό το οποίο επεκτάθηκε σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Νέα Πέραμος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή της Νέας Περάμου στην Αττική. Πτώσεις δέντρων και αρκετές καταστροφές είναι ο απολογισμός από τον οικισμό Νεράκι που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος.

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» & το χωριό Καλαμάκι Ζακύνθου

Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Καλαμάκι Ζακύνθου.

Από τη μανία των ανέμων ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Ακόμα, στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως. Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

Ηλεία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι

Σημαντικά προβλήματα έχουν σημειωθεί σε μεγάλο τμήμα της δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και λίγες ώρες τη χώρα, με αποτέλεσμα και τον θάνατο ενός 65χρονου δασκάλου ο οποίος παρασύρθηκε απο χείμαρρο.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η Ηλεία. Συγκεκριμένα, οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες.

Σημειώνεται πως τα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας, όπου μεγάλες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική κυρίως στις περιοχές Γαστούνη και Βαρθολομιο, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα του Δήμου για να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Ακόμη, λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της κοινότητας Κουρτέσι, λόγω του όγκου των υδάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα. Όμως, μετά την επέμβαση των μηχανημάτων η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

Εκκενώθηκαν νηπιαγωγείο & παιδικός σταθμός

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί και στην Βάρδα, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επέμβαση της πυροσβεστικής στο Δημοτικό σχολείο Βαρθολομιού, ενώ πραγματοποιείται απεγκλωβισμός των μαθητών.

Σταδιακά με τρακτέρ και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού  μεταφέρουν τα παιδιά, καθώς οι γύρω δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και οι γονείς δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Από το LIVE NEWS

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook