Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μιλούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία το βράδυ της Δευτέρας στο Γαλάτσι, έξω από ένα γυμναστήριο, ενός πρώην πυγμάχου.

Με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια πιθανόν σχετίζεται με τη δράση ελληνοαλβανικού κυκλώματος εκβιαστών που λυμαίνεται τους τελευταίους μήνες τις περιοχές Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Νέου Ηρακλείου και άλλες.

Με φόβους ότι για διαφόρους λόγους θα επανεκκινήσει ο πόλεμος αλληλοεξόντωσης και συμφερόντων στο οργανωμένο έγκλημα από Έλληνες ποινικούς στην Αττική, που αριθμεί 18 νεκρούς από το 2017. Κι αυτό χωρίς να συνυπολογισθούν εγκληματικές επιθέσεις στη Ζάκυνθο και σε άλλες περιοχές της χώρας ή και αυτές ανάμεσα σε μέλη της αλβανικής μαφίας.

Σύμφωνα με το MEGA, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι το έγκλημα στο Γαλάτσι έχει επίσης άμεση σχέση με εκείνο ενός 58χρονου ποινικού Μ. Κ. (σσ. με το ψευδώνυμο «Κεφάλας») έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση, τον περασμένο Μάιο. Οι αστυνομικοί απέδιδαν στον 58χρονο ότι επί σειρά ετών πωλούσε προστασία σε νυκτερινά καταστήματα κι όχι μόνο στην ίδια «ζώνη» της βορειοανατολικής Αττικής.

Τα δύο θύματα των εγκληματικών ενεργειών στην Μεταμόρφωση και στο Γαλάτσι είχαν πολυετή γνωριμία. Με τον 44χρονο πυγμάχο να φαίνεται ότι υποβοηθούσε τον 58χρονο σε διάφορες δουλειές, με τον τελευταίο να τον αποκαλεί ή να τον παρουσιάζει ως «ανεψιό» του. Ο 44χρονος ήταν μάλιστα κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 58χρονου στην Μεταμόρφωση, από αγνώστους που επέβαιναν σε δίτροχο να εμφανίζονται μπροστά του και να τον πυροβολούν εν ψυχρώ.

Όμως συμπωματικά και για «καλή τύχη» του, ο 44χρονος έφυγε από το σημείο που εξελίχθηκε η δολοφονική επίθεση λίγες στιγμές νωρίτερα επικαλούμενος σωματική του ανάγκη. Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να ερευνούν όλες αυτές τις παραμέτρους της δολοφονίας. Χωρίς μέχρι σήμερα να αναδειχθεί οποιοδήποτε στοιχείο για την φυσική ή ηθική αυτουργία του εγκλήματος αυτού όπως και σχεδόν όλων των «συμβολαίων θανάτου» που έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ συγκέντρωσαν πληροφορίες ότι το «συμβόλαιο θανάτου» τον Μάιο στην Μεταμόρφωση σχετιζόταν με Έλληνες και κυρίως Αλβανούς ποινικούς που επεδίωκαν να αναλάβουν εκείνοι την «πώληση προστασίας» και εκβίασης στο συγκεκριμένο τμήμα της βορειοανατολικής Αττικής κοντά στον Κηφισό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μετά τη δολοφονία του «Κεφάλα» άρχισαν επισκέψεις «μπράβων» από την ίδια ομάδα των Ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών σε νυκτερινά κέντρα προκειμένου να εμφανισθούν σαν το διάδοχο εγκληματικό σχήμα. Μάλιστα αυτές οι κινήσεις φαίνεται να είχαν γίνει αντιληπτές κι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και ακολούθησε έλεγχος των ποινικών. Παραμένει άγνωστο ποιος ήταν ο ρόλος, κι αν υπήρχε εμπλοκή του δολοφονηθέντα πυγμάχου στο Γαλάτσι, σε αυτές τις ενέργειες των διαδόχων του 58χρονου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι αστυνομικοί διέθεταν πληροφορίες ότι άλλα άτομα που είχαν επαφές με τον δολοφονηθέντα 58χρονο αλλά και ποινικοί που απέβλεπαν στο «φέουδο» της βορειοανατολικής Αττικής, θα επιχειρούσαν να εξοντώσουν τον «ανεψιό» ή άλλα άτομα. Εκτιμώντας ότι έτσι μπορεί να εκδικηθούν τον θάνατό του ή να έχουν τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Φόβοι και εκτιμήσεις των αστυνομικών που επαληθεύθηκαν δυστυχώς χθες το βράδυ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook