H κακοκαιρία σφυροκοπά περιοχές του Ιονίου και της Ηπείρου, με τον Αχέροντα να είναι στα όρια της υπερχείλισης ενώ στην Αττική σημειώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων λόγω πτώσης κλαδιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε μέσω του 112 να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου μέχρι το βράδυ προβλέπονται βροχές. Η βελτίωση θα είναι αισθητή πάντως αύριο, σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα χτυπούν με μανία τη Ναυπακτία. Ο χείμαρρος της Βαριάς είναι στα όρια του ενώ σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Επικίνδυνα έχουν «φουσκώσει» ποταμοί και χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις.

Tην ίδια ώρα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο εενώ ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς.

Στην προληπτική εκκένωση των κατοίκων στην περιοχή Κλείσοβας Μεσολογγίου, κοντά στον οικισμό των Ρομά, προχωρούν οι αρχές μετά από σχετική εισήγηση του δήμαρχου της πόλης Κωνσταντίνου Λύρου, καθώς υπάρχουν φόβοι επέκτασης των πλημμυρικών φαινομένων, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης.

Από τα ξημερώματα το χαμηλό βαρομετρικό πλήττει το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, με κύριο χαρακτηριστικό ανέμους που στην Κέρκυρα έφτασαν ως και τα 12 μποφόρ και βροχές που ήδη προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Ιωαννίνων.

Από την Κέρκυρα ο Γιάννης Ανδριώτης μεταδίδει ότι δεν έχουν αναφερθεί μεγάλες καταστροφές, ωστόσο περιοχές στα βορειοανατολικά έμειναν χωρίς ρεύμα και πτώσεις δέντρων αναφέρθηκαν στο επαρχιακό όδικό δίκτυο. Μετά τις 2 και μέχρι τις 8 το πρωί οι νοτιάδες ήταν θυελλώδεις κι έφτασα τα 12 μποφόρ παράλληλα με ισχυρή βροχόπτωση. Το μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία που στάλθηκε χθες για επιδείνωση, ισχύει και για τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Στο νομό Ιωαννίνων διαπιστώνονται πλημμυρικά φαινόμενα Περιμετρικά της Εγνατίας Οδού, ενώ στην Ιόνια Οδό έκλεισε προσωρινά η κυκλοφορία στον κόμβο Τερόβου.

Στη Θεσπρωτία στα όρια της υπερχείλισης είναι ο ποταμός Καλαμάς ενώ σε δύσκολη κατάσταση είναι και η Αμμουδιά της Πρέβεζας όπου πέρασε τα όρια ασφαλείας η στάθμη στον ποταμό Αχέροντα.

Από τα ορεινά της Κόνιτσας ο Βασίλης Σιώμος δίνει και εικόνα από τα πρώτα χιόνια, σε υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα.

Βελτίωση την Κυριακή

Η μετεωρολόγος Μαρία Τυράσκη επισημαίνει ότι πριν από την αυριανή βελτίωση η κακοκαιρία κορυφώνεται. Στη δυτική Ελλάδα το ύψος της βροχής ξεπέρασε ήδη τα 100 χιλιοστά, ενώ έντονα παραμένουν τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, με χιονοπτώσεις παράλληλα στην περιοχή της Πίνδου.

Οι άνεμοι παραμένουν στα 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο μέχρι τις βραδυνές ώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook