Δεκάδες άτομα περιλαμβάνει η δικογραφία, μεταξύ των οποίων και ήδη φυλακισμένοι. Δυσθεώρητα τα κέρδη από τη δράση της εγκληματικής ομάδας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από την Ελληνική Αστυνομία

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση (δομημένη σε τρεις υποομάδες), τα μέλη της οποίας διακινούσαν μετανάστες από και προς τη Χώρα μας, ενώ επιπλέον διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (31) ατόμων (-27- αλλοδαποί και -4- ημεδαποί), για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του Κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης, για την αποδόμηση της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2021, συνελήφθησαν (12) μέλη της οργάνωσης, ενώ (6) επιπλέον είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποκαλύφθηκε η δράση οργάνωσης, δομημένης σε τρεις υποομάδες, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μετανάστες από και προς τον Ελλαδικό χώρο, ενώ έτερα μέλη της διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook