Πότε και που θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Κυριακή, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα, προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή όμβρους, αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες . Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Ο υδράργυρος στα βόρεια θα φτάσει τους 9 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 και στο Αιγαίο τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΑΝΤ1

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook