Θεσσαλονίκη: «10 δευτερόλεπτα αν αργούσαμε, θα ήταν νεκρή» λένε οι αστυνομικοί (βίντεο)
"Από τις φωνές καταλάβαμε ποιο διαμέρισμα ήταν, καλέσαμε να μας ανοίξουν , δεν ανταποκρίθηκαν και μας ζητούσαν να αποχωρίσουμε. Όταν ακούσαμε ουρλιαχτά, μαζί με τους συναδέλφους μου. αποφασίσαμε να σπάσουμε την πόρτα."
Οι αστυνομικοί που απέτρεψαν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή μία νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, την 18η κατά σειρά, μίλησαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό.
Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μπ. Χαβενετίδης και ο Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, Χρ. Μωραϊτης τόνισαν πως το περιστατικό με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι είναι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους ίδιους, παρά τα τόσα περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.
Συγκεκριμένα ο Μπ.Χαβενετίδης ανέφερε “Από τις φωνές καταλάβαμε ποιο διαμέρισμα ήταν, καλέσαμε να μας ανοίξουν , δεν ανταποκρίθηκαν και μας ζητούσαν να αποχωρίσουμε. Όταν ακούσαμε ουρλιαχτά, μαζί με τους συναδέλφους μου. αποφασίσαμε να σπάσουμε την πόρτα.”
Συγκλονίζει η περιγραφή της πρώτης εικόνας που αντίκρισαν στο χώρο “Είδαμε τον δράστη στο πάτωμα να τη μαχαιρώνει στο λαιμό”. Παρά την εντολή τους να παραδοθεί “ο δράστης δεν ανταποκρίθηκε και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε”. Ο κ. Μωραϊτης τόνισε πως “στον χώρο υπήρχε και ένα παιδί, που ήταν μάρτυρας σε όλο αυτό το περιστατικό”.
Όπως είπε στη συνέχεια, ο δράστης απομακρύνθηκε από τη γυναίκα κι επιτέθηκε στους ίδιους. Σοκάρει η παραδοχή του αστυνομικού ότι “αν καθυστερούσαμε 10 δευτερόλεπτα θα ήταν νεκρή”.
“Όταν τον αφοπλίσαμε, η γυναίκα παρά το σοκ στο οποίο βρισκόταν, μας ευχαρίστησε, λέγοντας πωςαπεγκλωβίστηκε από μεγάλο βάρος”, συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή, ο Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου είπε για το ανήλικο παιδί που βρισκόταν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα πως “έμεινε με συγγενικό του πρόσωπο και έπειτα επικοινώνησαν οι κονωνικές υπηρεσίες με την οικογένεια”, τονίζοντας την ανάγκη αυτό το παιδί να δεχτεί ψυχολογική υποστήριξη.
Τέλος, επεσήμανε πως έπειτα από 17 γυναικοκτονίες στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, “Σε κάθε έκκληση που δεχόμαστε, εξαντλούμε πλέον κάθε περιθώριο. Αιτία για αυτήν την επίθεση ήταν η ζήλεια”.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θρήνος στο Αγρίνιο για τον 27χρονο πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στο Γύθειο, υπηρετούσε ως υποδιοικητής
- Οκτώ συλλήψεις για τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι ο αντιδήμαρχος Πάρου, εργολάβος και δημοτικός υπάλληλος για τον ΧΥΤΑ – Οδηγούνται στον εισαγγελέα
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε να σβήσουν τα καπνογόνα σε συναυλία του στο Ηράκλειο – «Δύο άνθρωποι κάηκαν δίπλα μας» (βίντεο)
- Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν unfollow στο Instagram
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη Βρετανίδα που βρέθηκε στη βαλίτσα – Το κινητό της εξέπεμπε ακόμη σήμα – Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις της
- Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Κάηκαν σπίτια – Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης (βίντεο)
- Αλλάζει όνομα ένας από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους της Μακεδονίας
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook