Στη διάλυση νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ, στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό», προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού, περίπου 100 μέτρα από το «Στέκι στο Βιολογικό».

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκεί δίνοντας τέλος στην 34χρονη κατάληψη.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους της νέας κατάληψης στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, έγιναν 15 συλλήψεις, με τους συλληφθέντες να οδηγούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία άνοιξε τρύπα στο πίσω μέρος του κτιρίου για να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο.

Στην κατάληψη βρέθηκαν πέτρες από τα μπάζα του Βιολογικού, κοντάρια, ασύρματοι συντονισμένοι στις συχνότητες της αστυνομίας και φυλλάδια.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Απάντησαν με νέα κατάληψη

Οι καταληψίες δεν άργησαν να απαντήσουν καταλαμβάνοντας λίγες ώρες μετά τα γραφεία της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Ακολούθησε κάλεσμα στήριξης μπροστά στο κτίριο διοίκησης.

Το ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook