Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να αλλάζει. Ένα πέρασμα βροχοπτώσεων αναμένεται σε όλη τη χώρα. Λιγότερο έντονα φαινόμενα, γενικά πιο ήπια και τοπικά, στη Μακεδονία, όπου θα βρέξει λίγο στη Χαλκιδική και στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.

Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι ασθενούς ως και μέτριας έντασης , με καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Όσον αφορά στις χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, από τη δυτική Μακεδονία και νοτιότερα κατά μήκος της Πίνδου, το βράδυ σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Στην ανατολική-Μακεδονία και Θράκη μετά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και σχεδόν πεδινές περιοχές, και το βράδυ και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι πολικές αέριες μάζες θα πλησιάσουν τη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο να πέφτει στους 5-7 βαθμούς κατά μέσο όρο και μέχρι 12 στη Χαλκιδική. Ωστόσο ο νοτιάς στην υπόλοιπη χώρα θα κρατήσει τη θερμοκρασία σε πιο υψηλές τιμές για τελευταία μέρα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο, στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες 5-7 μποφόρ, στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές στα πεδινά τις Χαλκιδικής και χιόνια στα ορεινά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου, με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 5-7 μποφόρ.

Η πρόγνωση από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook