Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

 Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» είχε αναφερθεί στην πιθανότητα αυτή λέγοντας: «Με δεδομένο ότι αύριο Δευτέρα και την Τρίτη τα πάντα θα είναι παγωμένα, η πρότασή μου είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά».

Ο Περιφερειάρχης εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, το απόγευμα θα γίνουν όπως είπε οι επίσημες ανακοινώσεις, που θα ακολουθήσουν διευρυμένη σύσκεψη, ενώ αποφάσεις για τα σχολεία κατά τόπους θα ληφθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες από τις Περιφέρειες ανά τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης είπε: «η ασφάλεια των παιδιών προέχει των πάντων. Θα το εκτιμήσουμε στην απογευματινή μας συνάντηση στην Περιφέρεια. Η ασφάλεια των παιδιών και από άποψη των μετακινήσεων και από την πλευρά της ιατρικής προέχει καθώς δεν είναι μόνο το χιόνι και ο παγετός αλλά και τα κλειστά παράθυρα στα σχολεία».

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίς” με τον παγετό και τις έντονες χιονοπτώσεις που θα πλήξουν την Δευτέρα και την Τρίτη τη χώρα φαίνεται πως επαναφέρουν, έστω και προσωρινά, την τηλεκπαίδευση στα σχολεία. «Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook