Σχολεία: Κλειστά και την Τετάρτη στην Αττική
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κλειστά και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, λαμβάνοντας υπόψη:
-Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου .
– Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.
– Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα , σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.
Μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και διαβούλευση με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες , αποφάσισε να παρατείνει και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Αττικής, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονέων που επρόκειτο να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία.
Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία των σχολείων της Αττικής για το διήμερο 24-25 Ιανουάριου αποδείχθηκε σωστή καθώς όπως όλοι είδαμε το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική ήταν πολύ σφοδρό και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε σε περίπτωση που δεν προχωρούσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση θα ήταν πολύ μεγάλα. Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει παγετός, αλλά και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής με τους υποψήφιους των εφ. ΕΦΣΥΝ & SPORTDAY για το Μεικτό
- Νέο single για τη Μεταξία Κοντού με την υπογραφή του Δημήτρη Γιώτη
- Εκατό μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχωρούν μπροστά με σύμμαχο το πρόγραμμα Forward
- Το πρώτο Europe Gulf Forum – Μία πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία – Η ομιλία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου Ομίλου Antenna (βίντεο)
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά με ρεκόρ τηλεθέασης το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαίου
- Λαϊκό Λαχείο: Όλοι οι λήγοντες κερδίζουν στην κλήρωση της Τετάρτης 20 Μαΐου – Συνολικά κέρδη μέχρι και 2,5 εκατ. ευρώ
- Δημήτρης Αλεξάνδρου – Ρία Ελληνίδου: To κοινό πάρτι για τα γενέθλιά τους και το φιλί στο στόμα! Δείτε βίντεο
- Survivor: Οι γιατροί μας είπαν ότι οι πιθανότητες να ζήσει ήταν μηδαμινές, λέει η αδερφή του Σταύρου Φλώρου (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook