Την Τρίτη αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα με ισχυρές βροχές και χιόνια.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Όμως πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα και στην ανατολική νησιωτική χώρα, κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη. Λιγότερο θα επηρεαστούν από αυτό το κύμα τα ανατολικά ηπειρωτικά, αν και στη Θεσσαλία το βράδυ λίγο θα δυναμώσουν. Περιμένουμε έναν κέντρο-βόρειο χιονιά. Χιονοπτώσεις δηλαδή περίπου από το ύψος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και βορειότερα στα ορεινά ημιορεινά.

Θερμοκρασίες κοντά στους 11 στα βόρεια τοπικά 13 στη Χαλκιδική, 14 στα δυτικά, και θα ανέβει λίγο ο υδράργυρος στις υπόλοιπες περιοχές, πλησιάζοντας τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-7 θα ενισχυθούν στα πελάγη και 8 μποφόρ. Όμως το βράδυ στα βόρεια θα το γυρίσει σε βοριά, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλύτερος, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, αλλά με συννεφιά. Ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού και ίσως να ψιχαλίσει μέσα στο λεκανοπέδιο το βράδυ. Η θερμοκρασία από 8-15 και νοτιοδυτικό άνεμο 4-6 τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αναμένονται ασθενείς βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι και έπειτα θα δυναμώσουν, με καταιγίδες στη Χαλκιδική. Χιόνια αναμένονται στα γύρω ορεινά και ίσως το βράδυ πέσουν λίγες νιφάδες και μέσα στην πόλη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-10, και βοριάδες 4-5 το βράδυ 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόβλεψη από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook