Μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, Τρίτη, με τη διέλευση ψυχρού μετώπου από τα βόρεια, το οποίο κατά διαστήματα θα δώσει φαινόμενα με ένταση, αλλά με μικρή διάρκεια.

Οι βροχές που θα σημειωθούν στην ηπειρωτική χώρα, θα είναι παροδικές, με εξαίρεση τη Θράκη όπου θα βρέχει μέχρι το μεσημέρι, ενώ καταιγίδες και γενικά πιο έντονα φαινόμενα προβλέπονται στο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί σε όλη τη χώρα, στα βόρεια από τα 200μ θα χιονίζει και κατά περιόδους πυκνά, και όσο κινούμαστε νοτιότερα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κυμαίνονται, στα 400μ στα κεντρικά στην Εύβοια, και 600μ περίπου σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Γρήγορα, όμως, στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, με τα φαινόμενα να διατηρούνται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε σημαντική πτώση. Μέχρι 10-12 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με εξαίρεση τα νότια όπου θα πλησιάσει η θερμοκρασία τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα νησιά, θα κυμανθεί κοντά στους 6-9 βαθμούς.

Η αισθητή θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη λόγω του παγερού βοριά, που θα φτάσει τα 8-9 τοπικά στο Αιγαίο και 10 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι, και χιόνια στα βόρεια του νομού από τα 400μ υψόμετρο και πάνω, ίσως και κάποιες νιφάδες να πλησιάσουν και τα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία από 11 βαθμούς το πρωί θα πέσει στους 4 βαθμούς το απόγευμα και μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου στο λεκανοπέδιο το μεσημέρι, και οι άνεμοι βόρειοι 6-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και σύντομες χιονοπτώσεις το πρωί στη Χαλκιδική στα 300μ υψόμετρο με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου με τον βαρδάρη να φτάνει τα 6-8 μποφόρ.

Η πρόγνωση από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook