Παραδόθηκε στις Αρχές ο 25χρονος Έλληνας ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Διαφεύγει ένας από τους 11 στην Αλβανία...

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται πλέον ο 25χρονος Έλληνας και κάτοικος Αθηνών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη για τον οποίο επίσης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πλέον, ασύλληπτος παραμένει μόνο ο 20χρονος Αλβανός που έχει διαφύγει στην χώρα του για τον οποίο εκδίδεται διεθνές ένταλμα, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και απέδειξαν τις ικανότητές τους, εξιχνιάζοντας αστραπιαία μία υπόθεση τόσο πολύπλοκη όσο αυτή, συλλαμβάνοντας σύντομα σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτό κατέστη δυνατό από συνδυασμό ανάλυσης των βιντεοληπτικών υλικών, από την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών και από μαρτυρικές καταθέσεις. Οι πέντε εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιστατικά οπαδικής βίας.

Όπως προέκυψε από αυτή την έρευνα, ο 21χρονος Έλληνας ήταν ο δράστης που κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) και χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο Άλκη. Τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένονται. Ο συγκεκριμένος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά τις Αρχές.

Ένας ακόμη από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος Αλβανός έχει τραύμα στην παλάμη του χεριού του από την λεπίδα μαχαιριού, που παραπέμπει στην ενεργό συμμετοχή του στην συμπλοκή, χωρίς όμως να έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν και αυτός έπληξε τον 19χρονο Άλκη ή κάποιον από τους φίλους του που ήταν μαζί και στην συμπλοκή γλίστρησε το χέρι του και αυτοτραυματίστηκε στην λεπίδα.

Αρκετοί εκ των συλληφθέντων στις καταθέσεις τους διανέμουν τους ρόλους που είχε ο καθένας τους, ωστόσο αυτές οι καταθέσεις χρήζουν αντιπαραβολής για να βγει στην πορεία ακριβές συμπέρασμα και ακριβής διαχωρισμός ρόλων.

sport24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook