Στη φυλακή οδηγήθηκαν η 29χρονη μητέρα του 7χρονου αγοριού και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του παιδιού στην Κυψέλη.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση της 29χρονης και του 33χρονου συντρόφου, μετά τις απολογίες τους για τη δολοφονία του 7χρονου γιού της σε διαμέρισμα της Κυψέλης πριν από 5 χρόνια.

Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στον ανακριτή κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με κόσμο να έχει μαζευτεί και να τους αποδοκιμάζει.

Οι δύο τους, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κατηγορούμενοι για την δολοφονία με φρικτό τρόπο του 7χρονου Ανδρέα.

Συγκλονίζει η κατάθεση του 33χρονου

Ο 33χρονος Πολωνός, σύντροφος της μητέρας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρειες τις ανατριχιαστικές στιγμές λίγο πριν δέσει τον επτάχρονο Ανδρέα με μονωτική ταινία σε μύτη και στόμα, στο πλαίσιο τιμωρίας του, κάτι που θα απέβαινε μοιραίο για το παιδί καθώς θα έχανε την ζωή του από ασφυξία. Τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του παιδιού, δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν κάνει, ενώ παραμένουν αμετανόητοι.

«Δεν είμαι κακός άνθρωπος»

Ο 33χρονος δράστης περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα εξελίχθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Σκιάθου την μοιραία ημέρα για τον άτυχο Ανδρέα. Ξεκινώντας την κατάθεσή του, σημείωσε, «Δεν είμαι κακός άνθρωπος, όπως θα σκεφθούν όλοι. Θα έδινα τα πάντα για να αλλάξω όσα έγιναν. Ακόμη και τη ζωή μου. Η αδερφή του Ανδρέα έλειπε από το σπίτι και ήμασταν οι 3 μας. Εγώ, η Χριστίνα και ο Ανδρέας. Η Χριστίνα έπαιζε στον υπολογιστή, κάτι που συνήθιζε και εγώ καθόμουν σε μια καρέκλα χωρίς να κάνω τίποτα. Ξαφνικά ο Ανδρέας άρχισε να φωνάζει και να λέει πως δεν μας αγαπάει. Επειδή εγώ ήθελα να είναι καλός άνθρωπος και να του μάθω να είναι σωστός, προσπαθούσα να του πω πως αυτά που λέει είναι πολύ άσχημα λόγια. Αυτός συνέχισε και με κορόιδευε».

Η εξιστόρηση των γεγονότων γίνεται πιο δραματική με τον 33χρονο να περιγράφει πως διαπίστωσε ότι το παιδί είναι νεκρό. «Τότε εγώ, επειδή ήθελα να τον τιμωρήσω, για να καταλάβει πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, του έκλεισα το στόμα με μία μονωτική ταινία. Μονωτική ταινία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, για αυτό και είχα στα εργαλεία μου. Του εξήγησα, μάλιστα, ότι όταν ηρεμήσει τότε θα την βγάλω. Αμέσως μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του, ενώ είδα που ο Ανδρέας κάθισε στο πάτωμα. Δεν θεώρησα ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα, που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά. Τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει και αμέσως έτρεξα να του βγάλω την ταινία. Τον πίεζα στο στήθος για να μπορέσω να τον επαναφέρω αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Έκανα ότι μπορούσα».

«Ήθελα ο Ανδρέας να είναι …κοντά μου»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο 33χρονος περιγράφει τον εαυτό τους ως ένα άτομο, σαν να μην είναι ο δράστης της δολοφονίας, που ήθελε να έχει τον άτυχο Ανδρέα πάντα μαζί του και για αυτό…είχε τα οστά του νεκρού παιδιού στην εργαλειοθήκη. «Δύο χρόνια μετά θα αφήναμε εκείνο το σπίτι στην οδό Σκιάθου. Εγώ ήθελα ο Ανδρέας να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μου, για αυτό και αποφάσισα να τον βγάλω από τον τάφο που του είχα φτιάξει. Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στη συνέχεια τον έβαλα σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος, πάλι τον είχα μαζί μου. Όταν νοίκιασα το καινούριο σπίτι στην οδό Αστυπάλαιας, εκεί τον έβαλα μέσα σε έναν καναπέ στο μπαλκόνι».

Σοκάρει η κατάθεση της μητέρας: «Δεν είχα δει τον τάφο του Ανδρέα»

Ακόμη πιο σοκαριστική και εξοργιστική, για τους αστυνομικούς που την άκουγαν άφωνοι, ήταν η κατάθεση της μητέρας η οποία ενώ το παιδί της πέθαινε, εκείνη έπαιζε παιχνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή…Η 29χρονη, περιγράφει τον εαυτό της ως… θύμα της κατάστασης, χωρίς μάλιστα να δεί, όπως είπε, ούτε μια φορά τον τάφο του παιδιού της. «Μετά από όλο αυτό που έζησα ήμουν σε απόγνωση. Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα στον Μάριο για τον Ανδρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα. Αφού πέρασε λίγο ο καιρός, πήγα στο σχολείου του και δήλωσα ότι το παιδί έφυγε στην Πολωνία με τον πατέρα του, για αυτό και σταμάτησε να πηγαίνει. Μετά από περίπου δύο χρόνια αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μου είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ. Ούτε την κατασκευή, ούτε πως και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι μετά θα έβαζε τον Ανδρέα μέσα σε μία εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή, την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φεύγαμε. Μετά όμως δεν την ξαναείδα. Δεν ξέρω που την είχε βάλει».

Oι δηλώσεις του συνηγόρου του 33χρονου Πολωνού

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του Πολωνού, Αλέξης Φίλιος, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι η απολογία του ήταν φορτισμένη. «Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν πέθανε το παιδί από την απόφραξη από τη μονωτική ταινία αλλά από άλλα παθολογικά αίτια», ανέφερε ο συνήγορος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 33χρονος Πολωνός ήταν μετανιωμένος και δεν μιλούσε τόσα χρόνια για να μην χαλάσει την οικογένεια του. Επίσης, ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε κάθε κακοποίηση των παιδιών λέγοντας ότι απλά ήθελε να τιμωρήσει το παιδί γιατί ήταν άτακτο. Τέλος φέρεται να υποστήριξε ότι η η μητέρα δεν συμμετείχε στο γεγονός.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Η δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στη Κυψέλη, αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Δράστες του στυγερού εγκλήματος, είναι η 29χρονη μητέρα του παιδιού και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της. Ο μεν 33χρονος κατηγορείται ότι οδήγησε το παιδί σε ασφυκτικό θάνατο, το 2017, βάζοντας μονωτική ταινία στο στόμα του, η δε μητέρα ότι δεν έκανε τίποτα για το σώσει το γιο της βλέποντάς τον να υποφέρει και να αφήνει τελευταία του πνοή. Αντίθετα, τις στιγμές εκείνες φέρεται να έπαιζε παιχνίδι στον υπολογιστή ενώ για πέντε ολόκληρα χρόνια έκρυβε μαζί με το σύντροφό της τη φρικιαστική αλήθεια.

Αμέσως μετά το θάνατο του παιδιού, ο σύντροφός της πήρε τη σωρό του και την τοποθέτησε σε μια τσιμεντένια λάρνακα που έφτιαξε στη ταράτσα του σπιτιού που έμεναν στη Κυψέλη.

Όταν μάλιστα αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι αυτό, ο 33χρονος έβαλε τα οστά του παιδιού μέσα σε μια εργαλειοθήκη και τα μετέφερε μαζί του! Όλα αυτά τα χρόνια η 29χρονη, έλεγε σε όλους όσοι τη ρώταγαν για τον γιο της, ότι ζει πλέον μόνιμα με τον βιολογικό του πατέρα στην Πολωνία!

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο άτυχος Ανδρέας όπως και η αδελφή του, ζούσαν έναν συνεχή εφιάλτη στα χέρια των δυο κατηγορουμένων.

Τα δύο παιδιά βίωσαν ασιτία και βία, ενώ η αδελφή του 7χρονου πήγαινε στο σχολείο με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης στο σώμα της. . Οι δάσκαλοί της όταν είδαν τους μώλωπες στο σώμα της,  ειδοποίησαν τις αρχές και ευτυχώς η μικρή -που φέρεται να αναζητούσε τον αδελφό της καθώς είχε ενημερώσει τη δασκάλα της- δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook