Γροθιά στο στομάχι η εξομολόγηση της 70χρονης γυναίκας που έκλεψε από το σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, λίγο κρέας και τυρί.

«Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα και ο διάολος με γύρισε πίσω», λέει η 70χρονη, από το Ίλιον , που αναγκάστηκε να κλέψει λίγο φαγητό από το σούπερ μαρκετ, για να μαγειρέψει στα παιδιά της, τα οποία δεν γνωρίζουν για οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Την υπόθεση έβγαλε στο φως το OPEN , όπου σήμερα μίλησε η 70χρονη, για την περιπέτειά της. Τα λόγια της συγκλονίζουν και όπως λέει, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για τα οποία δεν ήταν ενήμεροι οι δύο της γιοι.

«Είχα πεθυμήσει λίγο κρέας, να μαγειρέψω για τα παιδιά μου»

«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο. Είχα πεθυμήσει να πάρω δύο – τρία κιλά κρέας, να φωνάξω τα παιδάκια μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου όπως ήμουν παλιά», είπε η 70χρονη.

«Πήγα μέχρι το ράφι, τα είδα και έφυγα και ο διάολος με γύρισε πίσω. “Άντε βρε”, λέω, “πάρε να κάνεις στα παιδάκια σου ένα φαΐ”. Έχω πρόβλημα με ένα δάνειο. Το πήρα για να παντρέψω τα παιδάκια μου πριν 15 χρόνια. Άμα μου φύγει αυτός ο βραχνάς θα ξαναγεννηθώ, θα προσφέρω και στον κόσμο με αυτά τα λεφτά. Για αυτό δεν ήθελα να μάθουν τίποτα. Είναι δύο επιστήμονες, αλλά άτυχα τα φουκαριάρικα από τις δουλειές τους. Πήραν και αυτά δάνεια γιατί εγώ μέχρι τα μπετά τους τα έφτασα με κάτι ψιλά που είχε αφήσει ο μπαμπάς τους και δούλεψα κι εγώ».

Η ίδια έχει χάσει τον σύζυγό της και τον έναν της γιο, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας: «Είχα τρια παιδάκια. Έχασα σε τροχαίο τον σύζυγο και τον έναν γιο μου πριν από 10 χρόνια. Δεν πήγε η υγεία μου καλά. Είμαι χειρουργημένη, δεν το έχω πει σε κανέναν. Παίρνω 800 το μήνα. Τη βοήθεια που παίρνω την παίρνω από Αμερική, με μια ένεση που με σώνει, που δεν υπάρχει εδώ. Μου τη στέλνει το ανιψάκι μου και του στέλνω 250 ευρώ τον μήνα. 800 ευρώ το μήνα, αλλά θέλω 400 μόνο για την υγεία μου, ούτε 100 ευρώ για φαΐ δεν έχω αλλά δεν με νοιάζει, το ορκίζομαι στα κόκκαλα του παιδιού μου. Μπροστά στον ψυχικό πόνο που έπαθα, σκέφτηκα να κάνω ζημιά, αλλά καλά μου είπε ένας ανθρωπάκος και μου είπε ότι αν “φύγω θα είναι χειρότερα τα πράγματα, να κάτσω να το παλέψω. Μου τα προσέφερε όλα η ζωή για 15-20 χρόνια και μετά μου τα πήρε όλα απότομα».

Το περιστατικό

Η ηλικιωμένη έβαλε στην τσάντα της λίγο κρέας και τυρί και όταν έγινε αντιληπτή, ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε την Αστυνομία, σύμφωνα με το «πρωτόκολλο» της επιχείρησης, παρά τις παραινέσεις των πελατών να μην ταλαιπωρηθεί η ηλικιωμένη. Μάλιστα, οι πελάτες πρότειναν να πληρώσουν οι ίδιοι το ποσό που αναλογούσε στα προϊόντα που είχε πάρει η γιαγιά, αλλά μάταια…

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γιαγιά στο Αστυνομικό Τμήμα κι εκεί τους είπε – σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ – ότι το έκανε από φτώχεια. Όπως είπε, δεν έχει χρήματα, ενώ έχει ένα στεγαστικό που έχει κάνει ρύθμιση με μεγάλες δόσεις. «Με τα λίγα χρήματα της σύνταξης πληρώνω το δάνειό μου για να μην μου πάρουν το σπίτι», φέρεται να είπε η 70χρονη.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την κατάθεση της ηλικιωμένης, αλλά τους είχε ζητηθεί από το σούπερ μάρκετ να υποβληθεί μήνυση εις βάρος της 70χρονης.

Τις επόμενες ημέρες, οι γείτονες της γιαγιάς επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν την απόσυρση της μήνυσης, αλλά πήραν την απάντηση «αυτή ειναι η πολιτική της εταιρείας» και δεν απέσυραν τη μήνυση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Lidl

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Ρουβίκωνας: Έσπασε με βαριοπούλες το σούπερ μάρκετ

Επίθεση με βαριοπούλες στο σούπερ μάρκετ της Lidl Ελλάς στο Ίλιον, όπου το περασμένο Σάββατο συνελήφθη ηλικιωμένη γυναίκα που έκλεψε, λόγω ανέχειας, κρέας και τυρί, έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.02.2022) ο Ρουβίκωνας.

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε φωτογραφία και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης με βαριοπούλες στο σούπερ μάρκετ των Lidl στο Ίλιον.

Αντίδραση από Άδωνι Γεωργιάδη – Τι έγραψε στο twitter

«Απαράδεκτες καταστάσεις! Οι υπάλληλοι της εταιρίας ακολούθησαν κατά γράμμα όσα προβλέπει ο νόμος. Η διοίκηση της εταιρίας, μετά και την επικοινωνία μας, αμέσως απέσυρε τα πάντα στα πλαίσια του νόμου. Και οι ψευδοεπαναστάτες βρήκαν ευκαιρία για επιθέσεις!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook