Ο επιζών λευκορωσικής καταγωγής που βρέθηκε σήμερα στην πρύμνη του πλοίου κατεβαίνει από τη σκάλα του πλοίου, όπου από κάτω τον περιμένουν οι διασώστες για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Φωτογραφία ντοκουμέντο του ΣΚΑΪ από τη διάσωση του επιζώντα του Euroferry Olympia.

Τα πρώτα λόγια του 21χρονου διασωθέντα ήταν : «Ζω, πραγματικά ζώ;»

«Ευτυχώς ζω…Πείτε μου ότι ζω» ήταν τα πρώτα λόγια του επιζώντα που εντοπίστηκε νωρίτερα στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia».

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του λιμενικού μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, Νίκος Αλεξίου, ο επιζών είναι τελικά Λευκορώσος και αυτή τη στιγμή του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και φαίνεται να καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με πληφορορίες, που προς το παρόν όμως δεν επιβεβαιώνονται, ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

Ο επιζών λευκορωσικής καταγωγής που βρέθηκε σήμερα στην πρύμνη κατεβαίνει από τη σκάλα του πλοίου, όπου από κάτω τον περιμένουν οι διασώστες για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη διάσωση ενός από τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πρώτος ο Γιώργος Αυτιάς από την εκπομπή «Καλημέρα» .

Ο άνθρωπος είναι ξυπόλητος, γεγονός που αποδίδεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο εσωτερικού του πλοίου και λιώνουν ακόμα και τα παπούτσια.

Ζωντανός βρέθηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου ένας από τους 12 αγνοούμενους του Euroferry Olympia, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο άνθρωποι της ΕΜΑΚ για να τον βγάλουν από το πλοίο.

Την είδηση επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα«» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα Λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επιβάτης αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο μίλησε στον ΣΚΑΪ λέγοντας πως υπάρχει υψηλό θερμικό φορτίο αλλά και πολλά επικίνδυνα αέρια που κάνουν δύσκολο το έργο της διάσωσης.

«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων είναι ανυπόφορη».
Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε παραπάνω από 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις» τόνισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook